Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Za brzo buđenje nazovi mamu, zapleši, smij se dobrom vicu...

Za brzo buđenje nazovi mamu, zapleši, smij se dobrom vicu...
1

Buđenje!!! Nekontrolirano zijevate i ne možete se koncentrirati? Umjesto još jedne šalice kave, iziđite na svjež zrak, nasmijte se na dobar vic, grickajte jabuku...

VIDEO

Iako kava razbuđuje, može vas učiniti razdražljivima i tjeskobnima pa ju je dobro barem povremeno zamijeniti zdravijim sredstvima. To može biti zeleni čaj, koji ima sličan ali mnogo blaži učinak, no želite li potpuno izbjeći kofein, razbudit će vas i malo fizičke aktivnosti. Pokušajte nakratko izići van jer fluorescentna svjetla, ekrani računala i zrak filtriran kroz klima-uređaje uništavaju mentalnu budnost. 

Bez obzira na to pada li vani kiša ili sja sunce, svjež zrak i promjena okoline pomoći će vam da razbijete monotoniju. Pomoći vam možda i pričanje viceva te šaljenje s kolegama jer istraživanja pokazuju da smijeh pozitivno djeluje na funkcioniranje mozga i može vas razbuditi u trenu. Ne pomogne li ništa, nazovite mamu. To definitivno djeluje, iako se ne zna zašto - možda zbog duboke emotivne povezanosti ili zato što vas je ona godinama budila ujutro.

Terapija mirisima osvježenje je za dušu i tijelo

Stavite na maramicu malo eteričnog ulja i pomirišite kad vam je potrebno osvježenje. Radite li kod kuće ili u vlastitom uredu, možete ga staviti i u aroma-lampu. Za razbuđivanje je najbolje ulje ružmarina i limuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grickanje i žvakanje djeluju razbuđujuće

Nemoguće je istodobno spavati i jesti, pa grickajte nešto da biste došli k sebi. Izbjegavajte tešku hranu bogatu šećerom ili masnoćama (čipseve, slatkiše i sl.) jer će vam se još više spavati. Umjesto toga posegnite za jabukom ili štapićima mrkve. 

Pripremite si glazbu koja će vas "podignuti"

Sigurno postoje pjesme koje vas jednostavno tjeraju da zaplešete. Snimite ih i čuvajte za krizne situacije. Kad osjetite da vam se oči sklapaju, stavite slušalice i uživajte. Zaplešete li, još bolje - kolege će vas malo čudno gledati, a osjećaj nelagode će vas razbuditi.

Pogledajte isječke najstrašnijih horora

Ako ne možete dignuti glavu od računala, pronađite stranicu s najavama za filmove i pogledajte što je novo u svijetu akcije i horora. Takve scene podignut će vam adrenalin i u istom vas trenu razbuditi. Ako ste previše strašljivi, mogu pomoći i isječci iz najboljih komedija.

Zamjene za hladan tuš djeluju jednako učinkovito

Ništa ne razbuđuje bolje od hladnog tuša, no na poslu si ga malo tko može priuštiti. Ipak, jednostavnije zamjene također su djelotvorne. Pokušajte popiti malo ledene vode, cuclati kockicu leda ili voćni sladoled. Otiđite u kupaonicu i umijte se što hladnijom vodom te njome rashladite ruke i zapešća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje