Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Za lijepe i mekane kriške meso je potrebno ohladiti

Prije rezanja pečenja najbolje ga je ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Lakše će se rezati, a sok neće izlaziti. Stajanjem mesni sok ulazi u meso pa ono postaje mekanije

Shutterstock
Foto: Shutterstock
0 komentara

Prije rezanja pečenja meso je najbolje ostaviti da odstoji 15 minuta do pola sata. Tako će se lakše rezati, a sok neće izlaziti. Tijekom stajanja mesni sok ulazi u meso pa ono postaje mekanije. Da dobijete ujednačene, lijepe kriške mesa, režite ga poprečno u odnosu na vlakna. Režete li ga uzdužno kriške će biti nepravilne i vlaknaste. Jedina iznimka su janjeći, svinjski ili teleći but koje je lakše rezati deblje i uz vlakna. Hladno meso lakše se reže od toplog, pa trebaju li vam tanke kriške, prethodno ga ohladite.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message