Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Za lijepu kožu: Izmiksaj masku i napravi pedikuru s bundevom

Za lijepu kožu: Izmiksaj masku i napravi pedikuru s bundevom
1

Osim na kuhinjskom stolu bundeva je sjajan dodatak domaćim preparatima za kožu i kosu. Pilinzi i maske liječe akne i vraćaju koži sjaj, a krema omekšava stopala

VIDEO

Maske za lice od bundeve odlične su za sve tipove kože jer ova kraljica jesenskih namirnica sadrži beta-karoten koji vraća elastičnost koži lica, vitamine A i E koji umiruju kožu te cink za borbu protiv akni i crvenila. 

Osim na kuhinjskom stolu bundeva je dobra i u maskama te pilinzima za lice i tijelo. Licu vraća prirodan sjaj i priprema kožu za hladnije dane te štiti od suhog zraka i vjetra. Pilinzi na bazi bundeve očistit će pore i odstraniti mrtve stanice kože, a maske u koje se stavljaju izmrvljene sjemenke bundeve odličan su borac protiv akni te ublažavaju crvenilo. 

Jesensku masku za suho lice napravite od četvrtine šalice bundeve, žličice bučina ulja i malo mlijeka ili vrhnja. Sve dobro izmiksajte u blenderu pa ostavite da djeluje oko 20 minuta i isperite mlakom vodom. Mlijeko i vrhnje hidratiziraju i umiruju kožu, a jedno od najboljih svojstava bundeve je da pomaže drugim sastojcima dodanim u masku ili piling - da se bolje apsorbiraju u kožu. Osim mlijeka, vrhnja i ulja, kremama, maskama i pilinzima od bundeve dodaju se i brusnice, naranče, med, šećer i nar, a koristi se i za usporavanje starenja kože. 

No bundeve ne samo što se upotrebljavaju za kožu tijela i lica nego i za pedikuru. Primjerice, imate li suhe pete, na stopala nanesite kremu od skuhanog mesa bundeve i malo vazelina. Ostavite da djeluje 15 minuta pa dobro isperite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Piling za tijelo od bundeve

Sastojci: 1/4 šalice ispasirane skuhane bundeve, 55 g smeðeg šećera

Priprema: Pomiješajte oba sastojka u manjoj posudi i smjesu nanesite na kožu rukavicom za piling. Utrljajte i isperite mlakom vodom.

Pakung za kosu

Sastojci: 1/2 šalice ispasirane bundeve, 50 ml jogurta, 2 žlice meda

Priprema: Dobro izmiksajte sastojke. Nanesite masku na kosu od korijena do vrhova. Stavite kapu za tuširanje na glavu pa ostavite 30 minuta. Isperite mlakom vodom. 

Pedikura s bundevom

Sastojci: 1/2 šalice pirea od bundeve, jaje, 1/2 žličice meda

Priprema: Pomiješajte sastojke pa ih izmiksajte. Nanesite smjesu na stopala i gležnjeve. Zamotajte stopala u plastičnu foliju i ostavite tako 15 minuta. Isperite mlakom vodom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru