Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Za ljepotu i mladost čini se sve, pa i stavlja puževa sluz na lice

Sam puž štiti svoje tijelo od ožiljaka bogatom, ljepljivom sluzi, koja obiluje proteinima, glikoličnom kiselinom i elastinom, a na isti način čuva i ljudsku kožu

Pixsell
Foto: Pixsell

Među posljednjim kozmetičkim krikovima koji vraćaju mladost na lice su kreme s puževom sluzi. Najprije su se koristile u borbi protiv akni diljem Europe, no puževa sluz je dobra i za zacjeljivanje opekotina i ožiljaka. Kreme s puževom sluzi trenutno preplavljuju tržišta u Aziji, ali i Americi postaju jedan od najvećih kozmetičkih hitova. Brojne tvrtke lansiraju proizvode s puževom sluzi koje obnavljaju, liječe i osvježavaju kožu. Puževe sluzi u većini njih ima 70 posto. 

Ona je bogat kompleks proteina, glikolične kiseline i elastina čime se sam puž brani od oštećivanja kože, infekcije i UV zračenja. Za sada su stručnjaci otkrili da puževa sluz stimulira kolagen, povećava sposobnost kože da zadrži vodu i da brže zacijeli u slučaju ozljeda. Najveći kredibilitet joj se daje po pitanju hidratiziranja, ali i velike sposobnosti da umanji vidljivost bora kao te njihovog zacjeljivanja, piše Daily Mail. 

No gel od puževe sluzi je vrlo, vrlo ljepljiv i neće svi voljeti taj osjećaj na koži. Ipak, mnogi znaju da faktor učinkovitog brisanja bora jamči prodaju u svim dijelovima svijeta. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message