Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za 'makeover' doma potrebni su samo mali 'modni dodaci'

Za 'makeover' doma potrebni su samo mali 'modni dodaci'
5

Zrcala, razmještaj namještaja, pa čak i vaze te okviri za slike, dovoljni su za potpuno nov izgled doma. Tako će različite uzorke najbolje povezati ista boja

VIDEO

Kako soba ne bi izgledala premonotono i beživotno, možete dodati detalj koji se ne uklapa s ostalim predmetima i namještajem u prostoriji. Ako je kauč neutralne boje poput bijele ili bež, odlično će ga oživjeti jastuci životinjskog uzorka ili jarkih boja. Različite uzorke najbolje će povezati ista boja. Primjerice, uskladite nijansu okvira slika ili stolica s jastucima i vazama. Također, ako želite da soba djeluje prostrano, dobro rješenje su prozirni stolovi, kao i kauč dugih, ravnih linija sa što manje jastuka i zakrivljenja. Simetrično razmješten namještaj također ostavlja dojam urednosti i elegancije.

Soba će djelovati osvjetljenije i modernije ako na zidove stavite zrcala, a osobito ako imaju neobične okvire. Pri odabiru vaza bolje su one neutralnih tonova ili od kristala ili stakla jer tako neće odvraćati pozornost od cvijeća. Biljke dugačkih stabljika popur hortenzija djeluju osobito elegantno. 

Pazite na boje 

Ne ignorirajte psihologiju boja. Primjerice, intenzivne boje u spavaćoj sobi, poput crvene, mogu remetiti san.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

‘Fokusirajte’ sobu

Prije uređenja prostora važno je odrediti njegovu žarišnu točku poput TV-a, komode, kauča...

Uređivanje prema visini

Odaberite predmete poput svijećnjaka, okvira s fotografijom, satova, vaza, kutija s nakitom i svjetiljki koji su različite visine poput onih na slici lijevo. Tako će svaki predmet privlačiti dovoljno pozornosti i dati prostoriji dodatan šarm. 

Najbolji je omjer 80:20

Kako bi prostor bio življi i zanimljiviji, idealno bi bilo kombinirati najrazličitije vrste drveta, metala, vrlo šarenih tkanina... Pri uređenju soba dizajneri preporučuju da 80 posto prostora bude u istom stilu, a preostalih 20 može biti kombinacija svega što vam se sviđa. 

Bez sjenila do prostora

Dobro osvjetljenje ključno je za svaki prostor. Tako industrijske, “ogoljene” svjetiljke, bez sjenila, u kombinaciji s crno-bijelim fotografijama, biljkama poput hortenzija te pletenog namještaja čine prostor jednostavnim i pročišćenim.  

Grupirajte po motivima

Ako imate mnogo sitnica s putovanja, najbolje ih je grupirati na istome mjestu. Isto vrijedi i za slike - na jedno mjesto postavite one istih okvira ili slične teme. Također, ne valja ih objesiti previsoko - najbolje je da su u visini očiju. 

Neka je tepih nijansu tamniji od zidova

Ako imate jednostavan namještaj neutralnih boja, prostoru će “osobnost” dati tepisi zanimljivih uzoraka ili intenzivnih boja. Tamnije nijanse prigušit će sobu, a svjetlija će ostaviti dojam prostranosti. Dizajneri preporučuju tepih nijansu tamniji od zidova. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru