Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za mojim radnim stolom je pravi i mirisni užitak raditi

Za mojim radnim stolom je pravi i mirisni užitak raditi
4

Uz uredske biljke, fine mirise i vesele boje teški dani na poslu jednostavno će proletjeti stvarajući ugodno radno okruženje za vas i kolege te povećati učinkovitost

VIDEO

Osim što poboljšavaju kvalitetu uredskog zraka, biljke “razbuđuju” zaposlenike i pomažu povećanje njihove radne produktivnosti, pokazala su američka istraživanja. Čak i ako niste ljubitelj biljaka, oživite li stol drvom života ili malim kaktusima, na poslu ćete se osjećati puno bolje, tvrde psiholozi.

Uložite li barem malo truda u dekoriranje radnog mjesta sitnicama koje volite, ured će postati ugodno mjesto za svakodnevni boravak. Slike, plakati i fotografije dragih ljudi ili ljubimaca unijet će dašak topline u radno okružje. No da biste si osigurali potrebnu motivaciju, okružite se fotografijama onog što vas potiče na (čak i prekovremeni) rad, savjetuju stručnjaci. Veselite li se, primjerice, ljetnom odmoru na Lastovu, okružite računalo fotografijama osunčanih lastovskih plaža, a ako štedite za, primjerice, Hyundai Coupe, njegova fotografija motivirat će vas da prionete na posao čak i kad ste najbezvoljniji. No na psihu utječu i boje. Sjedite li svakodnevno u sivom uredu, okruženi nezdravim neonskim svjetlima, vjerojatno ćete se osjećati umorno, bezvoljno i nemotivirano.

S druge strane, dodate li u vidokrug određene boje, s posla biste mogli odlaziti mnogo zadovoljniji. Zelene biljke smirit će vas i opustiti, narančasta vaza ispuniti optimizmom, bijeli okvir potaknuti na pronalaženje rješenja, a ljubičaste figurice razbistrit će vam misli, ističu psiholozi.

Miris cimeta ‘razigrava’ ured

Očuvanju pozitivne, uravnotežene psihe pomoći će i aromaterapija, odnosno korištenje različitih eteričnih ulja kako bi se poboljšalo zdravlje. Odaberite prema potrebi omiljene mirise, primjerice, lavandu koja smiruje, cimet koji “razigrava” misli ili bosiljak koji stimulira mozak.

Duboko disanje za bolji rad

Svjesno disanje učinkovito pomaže otkloniti stres. Nabavite predmet ili simbol koji će vas, čak i u najstresnijim situacijama, podsjećati na važnost dugačkih i dubokih udisaja. Jedanput kad vam svjesno disanje postane svakodnevica, bit ćete opušteniji na poslu.

Bombončići unose svježinu

Kutija peperminta na stolu djelovat će kao magnet za kolege, pa će vaš društveni život na poslu, ako to želite, procvjetati, tvrde stručnjaci. Osim toga, svima će osigurati svjež i ugodan dah te će radno okružje biti ugodno i poticajno osvježavajuće.Eterična ulja pomažu očuvanje ugodne atmosfere. No isti efekt imati će mirisna svijeća i potpuri (osušeno cvijeće)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje