Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za najkvalitetniju 'izvedbu' u krevetu trenira tijelo

Za najkvalitetniju 'izvedbu' u krevetu trenira  tijelo
3

Tijekom vrućih strasti rade i mišići kojih ljudi inače nisu svjesni. Najbolje će ih ojačati funkcionalne vježbe namijenjene oblikovanju cijeloga tijela

VIDEO

Tijelo spremno izdržati te besprijekorno “odraditi” i najzahtjevnije izazove u spavaćoj sobi ne izgrađuje se beskonačnim “pumpanjem” mišića u teretani, tvrde fitnes stručnjaci.
- Za kvalitetnu seksualnu izvedbu najbitniji su manji i dublje smješteni mišići, kojih u svakodnevnom životu nismo svjesni - ističe Jeff Bell, trener i vlasnik njujorškog centra Spectrum Wellness. Stoga čak i ako redovito trenirate na izolirajućim spravama u fitness centru, u treninge svakako valja uključiti i tzv. funkcionalne vježbe snage namijenjene oblikovanju cijelog tijela. Izvođenjem tih vježbi tijelo postaje fleksibilnije, gipkije i izdržljivije, a time i spremnije na cjelonoćne “provode za pamćenje”. Čvrsto i izdržljivo tijelo ponajprije zahtijeva jak i izgrađen trbušni zid ili core - skupinu mišića oko trupa i zdjelice. Što su ti mišići istreniraniji, to je tijelo stabilnije, ima bolju ravnotežu i manje je sklono bolovima.
- Čvrsti i izgrađeni core mišići obećavaju savršenu izvedbu u krevetu - objašnjava Jeff Bell. Uz jak trbušni zid podjednako su važni mišići ramena, ruku i prsa. Ojačate li ih, izdržljivije će i dulje podupirati tijelo u određenim položajima, što je za izvrsnu seksualnu izvedbu i više nego bitno. Veća fleksibilnost tijela znači i širi spektar mogućih položaja te “vratolomija” u krevetu, ističu fitness stručnjaci. Vježbe namijenjene “savršenstvu u krevetu” jačaju donji dio leđa, stražnjicu, prsa, ramena, tricepse, mišiće bedara i trbušnjake.

PONAVLJANJEM DO SAVRŠENSTVA
Funkcionalne vježbe razvijaju dugoročnu snagu i izdržljivost tijela. Stoga se preporučene vježbe izvode u nekoliko serija bez definiranog broja ponavljanja. U svakoj seriji vježbe se ponavljaju do izmaka snage.

UŽITAK BEZ BOLNIH POSLJEDICA
Povremeni grčevi i bolovi u leđima nakon seksa rezultat su mišićne neravnoteže, upozoravaju stručnjaci. Upravo će funkcionalni trening popraviti mišićnu ravnotežu i osposobiti tijelo za žešću “akciju” bez posljedičnih bolova.

KARDIOVJEŽBANJE DVA DO TRI PUTA NA TJEDAN
Kako biste, uz redovito funkcionalno vježbanje, postigli najbolje rezultate, u trening svakako uključite i kardiovaskularno vježbanje poput brzog hodanja, trčanja, plivanja ili vožnje biciklom.
- Kardio je nužan dio treninga barem dva-tri puta na tjedan po 20 minuta - savjetuje Bell.

VAŽNOST JAKOGA COREA
U tzv. core mišiće ubrajaju se trbušni, leđni (stabilizatori kralježnice i mišići donjeg dijela leđa) te mišići stražnjice. Ti mišići odgovorni su za kvalitetu svakodnevnog funkcioniranja cijelog tijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith