Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama tada zalijte s malo maslinova ulja
RECEPT
Za napraviti finu domaću šalšu nije potrebno puno vremena
Sastojci:
- 500 g rajčica
- luk
- 3 češnja češnjaka
- 4 žlica maslinova ulja
- sol, papar
- bosiljak
- listići svježeg origana
- žličica i 1/2 smeđeg šećera
Postupak:
Očistite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. Rajčice uronite u zavrelu vodu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim ih malo prohladite mlazom vode i ogulite kožu te nasjeckajte. U zdjeli na zagrijanom ulju pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rajčicu i češnjak.
Kad zavrije, umiješajte šećer i pirjajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a umak se ne zgusne. Začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom.
Savjet za čuvanje: Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku