Osim što su vrlo fine, ove pite lijepo je i vidjeti. Posebno su zgodan desert ako imate više gostiju jer se ne režu već ja svaka zasebna. Nije potreban niti tanjurić
Za prste polizati: Jako ukusne minipite s kremom od kikirikija
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g kakaa
- 200 g šećera
- 125 g maslaca
- jaje
- žlica soda bikarbone
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 120 ml mlijeka
- 120 ml milerama
Za kremu:
- 2 dl slatkog vrhnja
- 85 g kikiriki maslaca s komadićima kikirikija
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- kikiriki za posipavanje
Priprema:
Sve suhe sastojke prosijte i stavite u posudu. Pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte jaje. Postupno u smjesu dodajte i lagano miksajte suhe sastojke. Stavite gušću smjesu u hladnjak na 20 minuta. Pomoću slastičarske vrećice s debljim okruglim nastavkom, na lim obložen papirom za pečenje, istiskujte krugove promjera 2 cm, s razmakom između.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta. Kremasto i ne previše čvrsto izmiksajte slatko vrhnje za šlag. U drugoj posudi miksajte kikiriki maslac s maslacem i šećer u prahu dok se smjesa ne ujednači. Zatim u nju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Dio ohlađenih keksa obilno premažite kremom, spojite s preostalim keksima i posipajte mljevenim kikirikijem.