Rijetki su oni koji mogu odoljeti ovoj prefinoj poslastici kojoj su glavni sastojci mliječna i crna čokolada, keksi te pulpa od marakuje. Ukusna je i lijepo izgleda
RECEPT
Za prste polizati: Tart od dvije vrste čokolade i šest marakuja
Sastojci:
- 150 g keksa
- 30 g maslaca
- 2 žlice bijelog šećera
Za ganache:
- 225 ml slatkog vrhnja
- malo soli
- pulpa od 6 marakuja
- 110 g tamne čokolade
- 50 g mliječne čokolade
Priprema:
Stavite kekse u lim za pečenje i pecite ih deset minuta na 180°C. Usitnite ih te dodajte otopljeni maslac i šećer. Poravnajte smjesu u kalup za torte. Pomiješajte vrhnje, sol i marakuju pa kuhajte dok ne zavrije. Maknite s vatre i ostavite da se hladi oko pet minuta.
Otopite tamnu i mliječnu čokoladu. Dodajte vrhnje i promiješajte pa neka se hladi pet minuta. Prelijte malo ganachea preko kore i ostavite u zamrzivaču pet minuta. Prelijte ostatkom i ostavite u hladnjaku dva sata. Prema želji ukrasite lješnjacima.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku