Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Za samo 10 minuta prirodnim sastojcima očistite kupaonicu

Za samo 10 minuta prirodnim sastojcima očistite kupaonicu

U litru octa dodajte narezanu koricu limuna, a za ugodan miris ovog univerzalnog sredstva za čišćenje ubacite koju kap eteričnog ulja, koje možete iskoristiti i kao osvježivače prostora

VIDEO

Kako bi čišćenje kupaonice bilo gotovo u desetak minuta, skupite najprije na jedno mjesto sve što vam treba - rukavice, spužve, sredstva za čišćenje, krpe i papirnate ručnike.

Najprije sredstvima poprskajte kadu, umivaonik i WC školjku. Ostavite da djeluju nekoliko minuta te za to vrijeme pospremite kupaonicu.

Prljavo rublje bacite u koš, a kozmetički pribor pospremite. Te je stvari najbolje držati u ladicama ili ormarićima kako ne bi sakupljale prašinu.

Dreamstime

Specijalnim sredstvom poprskajte zrcalo u kupaonici i obrišite ga, a zatim obrišite prašinu sa svih površina kao što su police, vodokotlić, perilica rublja.

Pospremanje prostorije najbolje je početi odozgo prema dolje. Počnite uklanjanjem paučine iz kutova stropa te čišćenjem lustera. Nastavite čišćenjem slika na zidu i prozora. Prijeđite na pokućstvo, a zatim na podove. Tako ćete spriječiti zaprašivanje nečeg što ste već očistili.  U brisanju površina mogu poslužiti i vlažne maramice za čišćenje.

Četkom operite WC školjku, a spužvom istrljajte kadu i umivaonik te isperite. Na kraju krpom prebrišite pod u kupaonici i na odlasku ispraznite kantu za smeće. Ako ste pobornik prirodnih sredstava za čišćenje, možete napraviti univerzalnu tekućinu za čišćenje svih površina u domu.

11 kućanskih trikova koji će vam sačuvati i vrijeme i živce
11 kućanskih trikova koji će vam sačuvati i vrijeme i živce

U litru alkoholnog octa dodajte narezane korice limuna. Kako biste neutralizirali miris octa, u tekućinu dodajte nekoliko žličica suhog cvijeta lavande ili nakapajte eteričnog ulja lavande.

Mirisna kupaonica uz jednostavan trik

Kako biste se riješili neugodnih mirisa i učinili je mirišljavom, stavite par kapi esencijalnog ulja u sredinu role wc papira, na sam karton. Tako će se ugodni mirisi širiti svaki put kad posegnete za papirom, a opet ćete to činiti na zdrav način, bez štetnih kemikalija iz osvježivača zraka. 

Dreamstime

Ako vam ulje kapne na papir, radije bacite cijelu rolu, kako biste spriječili iritaciju osjetljive kože. Zadnjih par listova papira radije bacite jer ulje s kartona može prodrijeti na njih. 

Još par trikova s eteričnim uljima

  • Eterična su ulja jako koncentrirana pa neka od njih učinkovito uništavaju bakterije i plijesan, tvrde stručnjaci. Tako će, primjerice, staklena vrata tuša u kupaonici blistati prebrišete li ih dva puta na mjesec s nekoliko kapi eteričnog ulja limuna.
Riješite se plijesni s pločica u kupaonici uz ovaj genijalan trik
Riješite se plijesni s pločica u kupaonici uz ovaj genijalan trik
  • Ako želite blistave prozore, pomiješajte pola decilitra vode s 10 kapi lavandina ulja.
  • Prije čišćenja podova u posudu s vodom ulijte četvrtinu šalice alkoholnoga octa i od pet do deset kapi limunova, borova ili eteričnog ulja smreke. 
  • Octom možete dezinficirati perilicu za rublje - samo u pretince za deterdžent ulijte alkoholni ocat, uključite program za iskuhavanje i pustite da radi prazna. A ako u 1/4 šalice alkoholnog octa dodate nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja, dobit ćete domaći omekšivač za rublje bez štetnih sastojaka, kaže Oz. Ocat brzo hlapi pa nema straha da će rublje smrdjeti. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu