Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Za sanjiv ugođaj neka vam u sobi zablista romantični Mjesec

Za sanjiv ugođaj neka vam u sobi zablista romantični Mjesec
1

Za motiv Mjeseca u spavaćoj sobi možete se poslužiti okruglim lampama ili sami izradite pun Mjesec od balona. Dobrodošao je u dječjoj spavaćoj sobi

VIDEO

Bilo koju okruglu svjetiljku možete pretvoriti u motiv punog Mjeseca, samo je osjenčajte, a u pun Mjesec možete pretvoriti i balon. 
Za ručno rađeni Mjesec od balona prvo napušite balon i nacrtajte krug oko čvora tankom penkalom.

Balon treba biti okrugao, ne duguljast. Prekrijte balon bijelim ljepilom nakon što ste ga razrijedili s vodom u omjeru 1: 1. Upotrijebite kist za prekrivanje balona s komadićima papirnatog ručnika (tehnika papier-mache). Kad završite, popravite sve nepravilnosti na površini balona. Prekrijte balon još jednim slojem papira – tako će balon biti težak i neproziran.

Kad se balon osuši, obojite ga akrilnom bojom bjelokosti ili nekom drugom sličnom bojom. Na primjer, možete pomiješati bijelu i oker boju kako biste dobili ovu boju. Pronađite spužvu s velikim porama – ona je neophodna za stvaranje efekta površine Mjeseca.

Umočite spužvu u oker boju i njome prijeđite preko cijelog balona. Na nekim mjestima snažnije pritisnite i nanesite barem dva sloja više nego na druga mjesta – izradite Mjesec pomoću slika na internetu kako biste dobili realan uzorak. Ovakav pun Mjesec možete staviti kao ukras na ormarić ili pored kreveta, a posebno efektan bit će pričvrstite li ga da visi sa stropa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spavaću sobu možete ukrasiti i srebrnim balonima u obliku polumjeseca, a oko Mjeseca su uvijek dobrodošle i zvjezdice. Izrežite oblik zvijezde od kartona i nasprejajte okolo zlatnim sprejom ili polijepite naljepnice u obliku zvijezda. 

Za oblik mladog mjeseca u domu

Sanjivi ugođaj u domu možete postići i oblicima mladog Mjeseca. Možete ga napraviti na zidu uz kratki snop žaruljica koji vam je ostao od blagdanskih dekoracija. Jednostavno oblikujte žicu u oblik polumjeseca i učvrstite.

Žaruljicama možete oblikovati i druge motive, poput zvijezda. Ako su vam predugačke, nema problema - omotajte ih u puniji oblik, a ne samo rub. Tako će žaruljice služiti kao svjetiljka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam