Obavijesti

Lifestyle

Komentari 68

Za što ste stvoreni? Otkrijte svoj idealan posao prema Zodijaku

Za što ste stvoreni? Otkrijte svoj idealan posao prema Zodijaku

Astrologinja Sasha Fenton iz Velike Britaniji autorica je knjige 'Magija astrologije za zdravlje, dom i sreću' u kojoj otkriva koja zanimanja najbolje odgovaraju svakom horoskopskom znaku

VIDEO

1. Ovan (20. ožujka - 19. travnja)

Ovnovi su vrlo konkurentni u svim područjima života, a posebno na poslu, gdje uspijevaju u okruženju velikog broja ljudi. Javna služba mogla bi ih privući, pogotovo ako pomaže onima koji se nađu u izvanrednim situacijama, zbog čega postoji puno Ovnova policajaca i bolničara.

Mnogi pronalaze poslove i kao učitelji, u oružanim snagama ili u vladi. Sve su to poslovi koji se rade uz velik broj ljudi te koji se baziraju na pomoć drugima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Tanja Polanšćak otvorila je salon za nokte u kontejneru u petrinji 00:48

Vaša je narav intenzivno politička. 

Područje rada u kojima bi se Ovnovi također mogli pronaći mogla bi biti automobilska industrija ili inženjerstvo jer oni prirodno razumiju mehaničke stvari. Oni vole zaprljati ruke. Što god radili, brzo se uspinjete na ljestvici uspjeha mješavinom inteligencije i svoje sposobnosti.

Neki se Ovnovi doista trude, ali drugi pripadnici ovog znaka mogu biti lijeni. 

Vaš odabir posla uključuje ili rukovodstvo srednje ili više uprave u velikoj organizaciji ili potpuno vođenje vlastitog posla.

Posao: Policajac, učitelj, inženjer

2. Bik (20. travnja - 20. svibnja)

Bikovi su uvijek uporni, odani i organizirani. Vole svaki posao dovršiti u najkraćem mogućem roku i neće odustati dok ne uspiju. Najveća želja u karijeri Bika je da bude sam svoj šef. Bikovi posjeduju veliku kreativnost kao i osjećaj za boje te dobar sluh. Mrze promjene te prije nego što uđu u neki posao dobro provjere tvrtku u koju ulaze.

Ljubav prema ljepoti mogli bi vas odvesti na posao poput plesača ili čak rada u modnoj industriji. Možda će vas privući svijet novca i bankarstva. Imate izvrsne vizualne sposobnosti, što vas čini savršenim za rad u bilo kojoj vrsti dizajnerskih kapaciteta, bilo da je riječ o inženjerstvu, uređenju interijera ili čak uređenju vrta. Imate osjećaj za ljepotu i dizajn.

Uživate biti dio tima u prilično običnoj vrsti organizacije. Postoji strana koja teži glamuru, pa je povezivanje sa svijetom filma ili televizije u tehničkom svojstvu još jedna izvrsna ideja.

Posao: Dizajner, fotograf, glazbenik, redatelj, plesač...

3. Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja)

Raznolikost je ključna za vas, jer ne možete podnijeti rad na rutinskom poslu. Možete se fokusirati na dosadan zadatak ako za to postoji određeni razlog, ali nakon što ga završite, nećete ga ponoviti. Život u uredu dobro odgovara vašem karakteru, po mogućnosti u užurbanom uredu u kojem zvone telefoni i stvari se događaju svuda oko vas. Ako neki dio radnog dana provedete sami, to je dok se vozite s jednog sastanka na drugi, pa čak i tad vaš telefon neprestano zvoni.

U stanju ste odjednom napraviti desetak stvari, i to sve brzo i učinkovito, a čini se da se možete nositi sa svime što vam se baci, sve dok to ne postane previše stresno. Živci vam nisu jaki, tako da pritisak najvišeg rukovodstva vjerojatno nije za vas, ali zaista napredujete kao član tima na prometnom, sretnom mjestu.

Blizanci su nestrpljivi, impulzivni i stalno trebaju poticaj za rad. Oni žele radno mjesto na kojemu do izražaja može doći njihova kreativnost. Stalno su u pokretu pa traže baš takav posao. Blizanci vole raditi kao mentori, spajati ljude kao i tračeve koji kruže na radnom mjestu.

Mnogi Blizanci putuju uokolo tijekom posla, što im savršeno odgovara. Iako su po prirodi vrlo društveni i vole raditi s ljudima, vole i osjećaj slobode koji im ovo donosi.

Oni ne vole da im se naređuje tako da im odgovara rukovodeća pozicija. 

Posao: Novinar, knjigovođa, zastupnik, vizažist, frizer...

4. Rak (21. lipnja - 22. srpnja)

Glasna buka vas uznemirava, pa bi vam rad na bučnom mjestu, poput gradilišta ili aerodroma, mogao biti previše. Međutim, ako biste se odlučili raditi u uzgajivačnici, ne bi bilo važno koliko pasa laje, jer obožavate brigu o životinjama.

Rakovi najprije vole sigurnost pa će tražiti posao u tvrtkama koje im to mogu pružiti. Najbolje će se osjećati ako rade od kuće u komociji svoga doma. Priliku za dodatnu zaradu ili posao odmah će prihvatiti.

Rakovi su prirodno susretljivi i vole upoznavati nove ljude. Bilo koji posao koji vam omogućava da putujete okolo ili radite u odnosima s javnošću, bi vam odgovorao. Primjerice, rad u trgovini ili posao prodajnog predstavnika. Uz vaše izvrsno pamćenje i ljubav prema povijesti, mogao bi vam se svidjeti i rad u muzeju. 

Ilustracija pisanja

Mnogi su Rakovi najsretniji kad vode svoj vlastiti mali posao. Neki Rakovi izuzetno dobro posluju ako posjeduju trgovine za kućne ljubimce ili antikvitete, gdje svoje specijalizirano znanje mogu ponuditi javnosti.

Budući da trebate vlastiti prostor, lijepo bi vam odgovaralo vođenje male trgovine. Katkad vam kolege na poslu smetaju, pa bi posao koji vam omogućuje neovisnost mogao biti bolja ideja. Kako ste vrlo uvjerljivi i uživate u prodajnom poslu, rad u PR-u mogao bi biti privlačan posao.

Posao: Socijalni radnik, odgojitelj, vlasnik trgovine, pisac, programer, terapeut...

5. Lav (23. srpnja - 22. kolovoza)

Unatoč činjenici da će vam neki astrolozi reći da vam treba glamurozno okruženje, možete raditi prljav i težak posao sve dok je plaća dobra i sve dok vas taj posao ispunjava. Međutim, činjenica je da više volite prestižnu ulogu, poput rada u tvrtki koja je vodeća u određenom području. Izvrsno se nosite sa stresnim situacijama i nemogućim rokovima.

Vaš bi krajnji posao bio posao glamurozne zabavljačice, pjevačice ili filmske zvijezde u blistavom svijetu estrade. Volite se sprijateljiti s onima koji su moćni i utjecajni.

Dreamstime

Ako imate vlastiti posao, silno radite kako biste ga doveli do uspjeha jer ne možete podnijeti neuspjeh. Elegantna odjeća, limuzina s vozačem i poslovna putovanja na blistave lokacije poput Tokija i Las Vegasa jako vam odgovaraju.

Lavovi su srce tvrtke zato što su više od svih znakova odani svom radnom mjestu. Strastveni i dinamični kakvi jesu vole svima pomoći, a veliki su izviđači i diplomati. Imaju puno energije, kreativni su i puni entuzijazma koji lako šire na druge. U bilo kojoj organizaciji za vas postoji samo jedna pozicija, a to je biti šef. Ako se ne možete probiti do vrha u tuđoj organizaciji, jednostavno razmotrite mogućnost pokretanja vlastite.

Posao: Slavna ličnost, direktor, trgovac dijamantima, umjetnik, modni dizajner, odvjetnik, glumac...

Sezona je Blizanaca: Što morate znati o kameleonima Zodijaka?
Sezona je Blizanaca: Što  morate znati o kameleonima Zodijaka?

6. Djevica (23. kolovoza - 22. rujna)

Možda ćete potajno osjećati da ste pametniji od onih za koje radite i da biste mogli raditi njihov posao bolje od njih, ali činjenica je da se zapravo ne osjećate ugodno na položaju moći i odgovornosti. Morate biti na korak ili dva od vrha, tako da pravo donošenje odluka može donijeti netko čiji su živci stabilniji od vaših.

Uživate u pružanju usluge drugima, ali za svoje napore trebate odgovarajuće priznanje i velikodušnu plaću. Freelance novinarstvo ili stvaranje i prodaja mogu vam dobro odgovarati.

Djevice obožavaju raditi. Vrlo su komunikativne i stalno razmišljaju kako unaprijediti posao. Većinom završe kao uredski menadžeri jer su opsjednute organizacijom. Nema područja na kojima Djevice ne briljiraju, jer svojom organizacijom i sposobnošću mogu doprijeti do svakoga. Jedina stvar koja im može stati na put do uspjeha jest perfekcionizam.

Divan ste asistent, ali neugodno vam je u ulozi šefa. 

Posao: Književnik, programer, medicinska sestra, biolog, novinar, veterinar, nutricionist...

7. Vaga (23. rujna - 22. listopada)

Rad koji vam omogućuje da na pravo mjesto smjestite pravu osobu ili uslugu pruža vam veliko zadovoljstvo, tako da bi karijera u zapošljavanju ili startupu mogla biti baš za vas.

Volite davati dobre savjete. Pravni posao vam odgovara, jer uvijek možete razumjeti obje strane i sigurno ćete pronaći logičan i pošten način rješavanja bilo kojeg problema. Mnoge Vage su kompetentni kuhari, električari i obrtnici. 

Dobro procjenjujete i ljude i poslove pa rijetko ulazite u spekulativan ili rizičan posao. Pripadnici ovog znaka trebaju ljude oko sebe na poslu, a ako su sami nemaju volje niti želje za radom. Idealno zanimanje za Vage je rad s ljudima. Obožavaju upoznavati nove ljude, a svojim šarmom i diplomatskim odgovorima svakog osvoje i povezuju se s ljudima iz svih branša. Ostaju duže na sastancima kako bi sa svima porazgovarali. Mrze sukobe i uvijek će se odmaknuti od njih.

Ako radite u prodajnom okruženju, prvo ćete osigurati da znate sve što trebate znati o vašem proizvodu prije nego što ga započnete prodavati drugima, jer shvaćate da je vaše znanje i iskustvo ono što jamči uspjeh. 

Volite biti 'glavna' osoba, glavni gost u restoranu ili šef PR-a političke organizacije, gdje možete sve šarmirati.

Posao: Odvjetnik, agent za zapošljavanje, dekorater, sudac, redatelj

Američki glumac Hrvatima nudi posao: Trebaju mi vaši glasovi
Američki glumac Hrvatima nudi posao: Trebaju mi vaši glasovi

8. Škorpion (23. listopada - 21. studenog)

Vrijedan ste radnik, a da biste bili ponosni na sebe, trebate radno mjesto s nekim ozbiljnim statusom, iako možda zapravo ne želite biti šef organizacije.

Najdraža vam je pozicija ona na kojoj je vaš utjecaj velik, a vaše su lice i ime manje poznati od karizmatičnog lika čije vodstvo vodite. Možete biti krajnje nemilosrdni ako vam se netko nađe na putu. 

Mnogi Škorpioni započinju s medicinskom obukom, a bez obzira na to jeste li izravno uključeni u ovo područje ili ne, želja za pomaganjem i liječenjem drugih ostaje s vama tijekom cijelog života. 

Kada je u pitanju karijera, Škorpioni vole moć i kontrolu te vrlo ozbiljno shvaćaju svoj posao. Vole sigurnost, ali ih najviše motivira natjecanje. Napraviti će sve kako bi osigurali financijsku sigurnost i prestiž na poslu. Iako vole slavu neugodno im je ako ih šefovi hvale pred svima. Škorpioni trebaju posebno biti na oprezu jer vole odlaziti u krajnosti ili su posebno drski ili previše dobri.

Ako možete raditi za nekoga kome zaista vjerujete ili uz njega, vaša intuicija i zdrav razum puno će dodati uspjehu poduzeća.

Posao: Liječnik, vojnik, psiholog, novinar, bankar, odvjetnik...

9. Strijelac (22. studenog - 21. prosinca)

Mnogi Strijelci rade na područjima emitiranja, izdavaštva i putničke trgovine. Komunikacija i transport ljudi su ono što vas privlači, jer nešto u vašoj psihi mrzi dugo stagniranje na jednom mjestu.

Vaše najdraže okruženje je ono u kojem ima mnogo soba ili ureda i puno ljudi koji ulaze i izlaze iz njih. Uživate pratiti najnovije tračeve.

Predavanje je također još jedan sjajan posao za vas, a užurbano okruženje koje zateknete u školi vam odgovara. Ovaj znak bit će najbolji u poslovima koji mu omogućavaju punu slobodu i uzbuđenje. On je prirodni poduzetnik koji voli istraživati i nastoji ostvariti svoje snove. Ponekad može izgubi strast i inspiraciju pa može pasti u depresiju. Uči čitav život i smatra da je znanje najveće bogatstvo, a ostvarenje mu je visoko obrazovanje.

Iako je vaš znak nemiran, često nađete ulogu koja vam odgovara i potom je se pridržavate godinama. Volite biti dio kreativnog tima u kojem možete koristiti svoje ideje za nadahnuće drugih.

Posao: Savjetnik za putovanja, stolar, nakladnik...

3 znaka Zodijaka koje astrolozi smatraju 'anđeoskim dušama'
3 znaka Zodijaka koje astrolozi smatraju 'anđeoskim dušama'

10. Jarac (22. prosinca - 20. siječnja)

Status i prestiž su vam vrlo važni i, iako vaš vlastiti posao možda nije osobito uzbudljiv, želite okruženje koje vas inspirira i nadahnjuje. Mnogi Jarci rade u izdavaštvu. Dostava je još jedno područje koje bi vas moglo privući, jer uključuje velike količine robe koja se premješta s jednog mjesta na drugo. Slično tome, analiza bankarstva ili tržišta dionica, gdje se ogromne brojke vrte kroz računalne sustave, može odgovarati vašem izgledu.

Prljavi posao u vanjskom okruženju nije za vas. Lijep miran ured u računovodstvu bio bi vam mnogo privlačniji.

Jarac je uvijek u 'svom elementu' što se tiče posla. Veliki je profesionalac, voli planirati, a da bi ostvario svoje ciljeve ne preže ni pred čim. Čak i kad se obeshrabri nikada ne odustaje. Jarac često zanemaruje svoju kreativnu stranu. Jako dobro poznaje spektar boja i glazbeno je nadaren.

Bilo koji posao koji uključuje brojke, statistiku i novac dobro vam ide. Možda će vas privući kreativno područje poput izdavaštva ili upravljanja kazalištem, ali svejedno ćete ga voditi kao da je riječ o bankarskoj organizaciji.

Posao: Bankar, izdavač, vlasnik kazališta, političar, liječnik, filmski producent...

11. Vodenjak (21. siječnja - 19. veljače)

Iako vas privlače sigurni poslovi u uredima, računarstvo je za vas prirodno zvanje, i dok se svi ostali trude držati korak s najnovijom tehnologijom, vaš analitički um instinktivno razumije kako sve to funkcionira. Vaše razumijevanje svega tehničkog i logičnog može vas odvesti u računalnu grafiku ili tehničke aspekte astrologije.

Predavanje je rješenje za vaše talente, jer vam daje priliku da pomognete i nadahnete druge, a ujedno je i dobra prilika da pokažete svoje vlastito opsežno znanje.

REUTERS/PXL

Vodenjaci su nezavisni i vole svoju slobodu. Idealan posao je onaj koji im pruža dovoljno autonomije da može sam biti svoj šef i određivati tempo posla. Veseli ga komunikacija s ljudima i svojim diplomatskim odgovorima može osvojiti svakoga. Lako se sprijateljuje sa svojim klijentima kako bi im mogao što bolje prodati svoje proizvode ili usluge.

Posao: Izumitelj, astrolog, dizajner

12. Ribe (20. veljače - 19. ožujka)

Vaš je znak prepun umjetnika, glazbenika, restauratora porculana, kipara, modnih dizajnera, glumaca i plesača, koji svi koriste svoje kreativne talente kako bi unijeli ljepotu u živote drugih.

Vaš zadatak je podsjetiti nas da svakodnevni svijet u kojem živimo mora biti ispunjen svjetlošću, bojom, glamurom i zabavom. Volite ljepotu i estetsku privlačnost. 

Zodijak u lipnju: Najbolje stvari koje će se dogoditi vašem znaku
Zodijak u lipnju: Najbolje stvari koje će se dogoditi vašem znaku

Ribe su vrlo neodlučne po pitanju karijere. Potrebna im je i sigurnost i sloboda. Iznimno su kreativni i ne vole uredske poslove i poslove u tvornicama jer im oduzimaju previše vremena i tamo ne mogu pokazati svoju kreativnu stranu. Ribe vole istaknuti svoje ideje nadređenima i boriti će se za njih do kraja.

Posao: Umjetnik, glazbenik, wellness učitelj, glazbenik, fotograf

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara