Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za Uskrs bez 'prepucavanja' treba se mentalno pripremiti

Za Uskrs bez 'prepucavanja' treba se mentalno pripremiti
1

Društvene igre, spremne teme i sportski rekviziti najbolji su način da Uskrs ostane u sjećanju - i to ne po svađanju i zajedljivim komentarima već po lijepim stvarima

VIDEO

Zbog “dobroćudnih” komentara poput “ona moja prijateljica, pet je godina mlađa, a već je baka” ili “super si ovo pripremila, tako sam i ja kuhala dok nisam imala iskustva”, Uskrs lako postaje nezaboravan - kao dan kad ste svakom rekli “što ga ide”. Ne pomažu ni djeca koja su, eto, baš neposredno prije dolaska gostiju odlučila nastaviti igrati nogomet u dnevnom boravku. Blatnom loptom, naravno. Kako za Uskrs ne biste “propucali”, najbolje je mentalno se pripremiti za eventualne sukobe i odlučiti da vas ove godine neće ni najmanje pogoditi. Kritike zbog viška kilograma, ljubavnih ili poslovnih promašaja pokušajte okrenuti na šalu, a dežurnim provokatorima smireno recite kako jednostavno nije vrijeme za rasprave. Dobra strategija je i imati nekoliko pripremljenih tema kojima ćete skrenuti pozornost. Isplanirajte i aktivnosti koje će zbližiti i razveseliti cijelu obitelj te udaljiti od neugodnih razgovora i situacija. 

Primjerice, članovima obitelji možete reći da donesu društvene igre koje najviše vole ili, ako je lijepo vrijeme, sportske rekvizite. Tako ćete istodobno potrošiti kalorije nakon obilnog uskrsnog jela, ali i barem privremeno izgladiti zategnute odnose. 

No da biste uživali u blagdanu, najvažnije je osvijestiti da rodbina nikad nije idealna i da ćete uzalud trošiti energiju ako pokušate promijeniti nepopravljivoga kritičara. Pokušajte pronaći njegovu dobru stranu i zaokupiti se druženjem s onim rođacima koji su vam dragi, fotografiranjem, pripremanjem  hrane... Na kraju uvijek se možete utješiti time da blagdani traju samo dan, dva.

Druženje je bolje bez alkohola

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koliko god se željeli opustiti za blagdane, ipak pripazite da ne pretjerate u alkoholu. Zbog nekoliko promila viška mogli biste postati razdražljivi i agresivni te se istresati na obitelj. 

Uskrs je vrijeme zahvalnosti

Iako vam možda katkad idu na živce, Uskrs je pravo vrijeme da se prisjetite što volite kod članova obitelji te budete zahvalni na tome što su vam dio života i koliko bi vam nedostajali kad ih ne bi bilo. 

Volontiranje pomaže svima

Ako se osjećate usamljeno jer niste s obitelji, možete potražiti društvo i utjehu pomažući beskućnicima te usamljenima. 

Poštujte tradiciju

Čak i ako vam nije stalo do tradicije, poštujte članove obitelji kojima je ona važna i pokušajte se prilagoditi koliko god možete. 

Uključite sve u druženje

Ako vidite da netko sjedi sam na velikom obiteljskom druženju, priđite mu i pokušajte ga uvesti u razgovor s ostalima. Ako ste domaćin, onda se pogotovo morate potruditi da sve prođe što bolje. Svakog pomno poslušajte i posvetite mu dovoljno vremena. 

Pomažu san i duboko disanje

Najbolji način da ostanete pribrani tijekom prepiranja s “nezgodnim” rođakom je duboko disanje. Time ćete usporiti otkucaje srca i sniziti tlak te moći bolje odreagirati na sukobe. Bitno je i da se prije Uskrsa dobro naspavate kako biste bili što manje razdražljivi.

Komplimenti usrećuju

Potaknite druge da razgovaraju, postavljajte im pitanja o temama za koje znate da im nisu problem - primjerice, o putovanjima. Suzdržite se od kritiziranja, izvlačenja starih rana, prigovaranja, osobito zbog hrane. Pokušajte svakom dati iskren kompliment.

Obitelj je najvažnija 

Druženje s obitelji za blagdane daje potporu i osjećaj pripadnosti koje je teško dobiti drugdje.

Nemojte biti negativni 

Ako na uskrsni ručak odete uvjereni kako će vam biti grozno, vjerojatno će tako doista i biti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'