Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Za zavodnice orijentalne note, a za energični duh voćni mirisi

Za zavodnice orijentalne note, a za energični duh voćni mirisi
1

Mirisne osobnosti: Orijentalne note rezervirane su za senzualne žene, cvijeće će očarati romantičarke, zeleni su sinonim svježine, a drvenasti pozivaju u prirodu

VIDEO

Osim vedrih ili sumornih boja, karakter obilježavaju i mirisi. Baš kao što je važno odabrati frizuru koja najbolje odgovara obliku lica ili model traperica koje ističu najbolje na vašoj figuri, vrlo je važno odabrati i parfem koji se savršeno slaže s vašom osobnošću. 

Kako biste u mnoštvu već kultnih, ali i novih parfema koje svake godine lansiraju na tržište, pronašli onaj pravi, za početak se upoznajte s nekoliko VIP obitelji parfema. 

Prema temeljnim mirisnim notama, pet je osnovnih kategorija parfema - drvenasti za ljubitelje prirode, zeleni za ležerne tipove ljudi, cvjetni za glamurozne i ženstvene karaktere, voćni za temperamentne i orijentalni za atraktivne kokete. Svaka od obitelji parfema ima specifične mirisne note koje u vama evociraju različita sjećanja i uspomene vezane uz drage ljude, mjesta i događaje te pobuđuju drukčije osjećaje. 

Riješite test i saznajte svoj idealan miris!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada vam se neki parfem svidi već pri prvome mirisnom kontaktu, to je najčešće zbog emocionalnih ili osjetilnih veza koje vas podsjećaju na nešto ili nekog. Određene mirisne note podsjećaju vas na nešto što volite. Stoga kako biste pronašli onaj pravi, tragajte za parfemom čije su mirisne note usklađene s, primjerice, vama dragim mjestima, plažom, šumom, zelenim poljem te s aktivnostima u kojima istinski uživate. 

Svaki put kada nanesete nekoliko kapi takvog parfema “podsjetnika” koji u vama evocira sjećanja na lijepe trenutke provedene na nezaboravnim mjestima, on će vam svojom mirisnom čarolijom u tren oka podići raspoloženje.

Zeleni za ležerne

Ako ste po prirodi opušteni, svidjet će vam se zeleni mirisi. Kultni zeleni parfemi su Histoires de Parfums - Vert Pivoine, Balmainov Vent Vert i Chanel N°19. Prepoznat ćete ih po ključnim riječima kao što su galbanum, lišće ljubičice, bršljanovo lišće, zumbul i rabarbara. Slavne osobe uz čiji karakter najbolje pristaju su Jennifer Aniston i Gwen Stefani. 

Cvjetni su kao stvoreni za dame

Volite li klasične filmove i ženstvenu odjeću - odgovarat će vam cvjetni parfemi. Isprobajte egzotični kremasto-cvjetni Tuberose 2 Virginale - Histoires de Parfums ili Pleasures - Estee Lauder. Cvjetne parfeme prepoznat ćete po ključnim riječima kao što su ruže, jasmin, đurđice, ljubičice, božur, tuberoze, magnolije, ljiljani i ylang-ylang. U cvjetnim notama pronašle su se Anne Hathaway i Kristin Davis. 

Energični vole voćne

Imate li energičan i mladenački duh te tijekom ljeta uživate u mirisima svježeg voća, voljet ćete voćne parfemske note kao što su gurmanski miris Histoires de Parfums - 1804 ili Givenchyev Very Irresistible. Voćne parfeme prepoznat ćete po ključnim riječima kao što su jabuka, višnja, crveni ribizl, malina, marelica, breskva i dinja. U voćnim su se notama pronašle Scarlet Johansson i Miley Cyrus.

Kokete su vjerne orijentalnima

Volite se odjenuti upadljivo i atraktivno, godi vam kad se za vama okreću, uživate u flertu i koketiranju te uvijek volite biti u središtu pozornosti - svidjet će vam se orijentalni mirisi. Isprobajte Ambre 114 - Histoires de Parfums ili Guerlainov Shalimar. Orijentalne parfeme prepoznat ćete po ključnim riječima kao što su amber, vanilija, mošus, egzotično cvijeće te začini poput kardamoma, đumbira, cimeta i klinčića. U orijentalnoj mirisnoj priči sebe je pronašla Jennifer Lopez.

Drvenaste note za ljubitelje prirode i jeseni

Volite li duge šetnje prirodom i miris čistog zraka, sjedenje pokraj vatre te tople jesenje mirise lišća, svidjet će vam se paleta drvenastih mirisa. Neki od kultnih su Noir Patchouli - Histoires de Parfums, 1740 Marquis de Sade i Dolce Vita Dior. Prepoznat ćete ih po ključnim riječima na bočici kao što su sandalovina, pačuli, vetiver, hrast... Zvijezde s čijim se karakterima najbolje slažu drvenasti parfemi su Sandra Bullock i Rachel McAdams.

Pomiriši me i saznaj tko sam

Drvenasti parfemi obiluju toplim, zemljanim mirisima, a najjači dojam ostavljaju na ljubitelje prirode. Parfemi sa središnjom drvenastom notom, usmjereni na sandalovinu i pačuli, raskošni su, a veća zastupljenost cedra i vetivera čini ih sušima. 

Riješite test i saznajte svoj idealan miris!

Često sadrže i male doze aromatičnih i mirisnih nota citrusa. Članovi obitelji zelenih parfema svježi su, sportski i ležerni mirisi. Zelena mirisna nota je sinonim za prirodno, svježe i mlado. Većina mirisa koji imaju predznak “zeleni” potječe od galbanuma, prirodne smole prodornoga zelenoga mirisnog profila koji podsjeća na miris svježe pokošene trave. Cvjetne su mirisne note najzastupljenije u ženskim parfemima. Romantični su, tradicionalni i nadasve ženstveni mirisi, a kreacije variraju od mirisa određene vrste cvijeta pa do raskošne simfonije buketa cvijeća. Mogu biti obogaćeni i zelenim, voćnim ili začinskim mirisnim notama. 

Trenutačno vrlo popularne voćne mirisne note svježe su, citrusne i katkad prožete mirisima začina. Odraz su suvremenosti i originalnosti. Izuzetno ugodni orijentalni mirisi bogatstvo crpe iz opojnih sastojaka. Raskošni su, očaravajući, senzualni i egzotični. Takvi mirisi s dominantnom notom ambera, tj. jantara, ističu se mješavinom topline i senzualnosti. 

Morskim mirisima produljite ljeto

Nakon ljetovanja uz nekoliko kapi ljetnih parfema osjetit ćete vjetar u kosi i pijesak s plaže među prstima. Olivineov Amongst the Waves mirisima kokosa, mošusa i sandalovine u trenu će vas oraspoložiti. Classique Summer Fragrance J. P. Gaultiera asocira na plažu, a Heeley Sel Marin protkan je morskim mirisima.

Prije kupnje samo se otuširajte

Kada odlučite krenuti u potragu za vašim idealnim parfemom, nakon jutarnjeg tuširanja nemojte nanositi hidratantnu kremu, losion, dezodorans niti parfem. Bilo bi uputno da jedan dan prođe da uopće ne stavite parfem koji ste dotad upotrebljavali.

Ako ste skloni alergijama, najprije provjerite popis sastojaka na ambalaži parfema te ga isprobajte na manjem dijelu kože. 

Četiri mirisa su granica

Nanesite miris izravno na čistu kožu, tj. na pulsne točke. Ne priljubljujte zapešća jedno uz drugo i ne trljajte mjesto na koje ste nanijeli parfem. Nakon nekoliko minuta parfem će mirisati drukčije nego prve sekunde kad ste ga nanijeli. Dajte mu malo vremena da se sljubi s vašom kožom. Ne testirajte više od četiri parfema odjedanput.

Bez sunca

Parfem se u prosjeku čuva tri godine, ako ga niste otvorili. U slučaju da jeste, čuvajte ga od šest do 18 mjeseci. No to nije pravilo za sve parfeme - neki se mogu čuvati i desetljećima. Imaju tri neprijatelja koji mu mogu pokvariti rok trajanja: svjetlo, visoka temperatura i vlaga. Miris je najbolje čuvati u njegovoj originalnoj kutiji. Čuvate li ga bez kutije, ne smije biti izložen jarkom svjetlu, čak ni umjetnom. Nikad ih ne čuvajte u kupaonici, radije u ormaru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje