Lifestyle

Komentari 0

Zabavite se sa mališanima: Od kolaža napravite vesele likove!

Zabavite se sa mališanima: Od kolaža napravite vesele likove!

Očistite kuhinjski stol, pronađite ljepilo za papir i dječje (sigurne) škare - pa napravite magiju od kolaža: izrađujte razne likove i životinje koji će vam dugo vremena krasiti vrata frižidera

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Crvena podiže samopouzdanje, a zelena boja će vas umiriti

Vrijeme s djetetom pokušate provesti uz nešto što će razveseliti i dijete i vas, a njemu stvoriti uspomene na zajedničke trenutke. Svom predškolcu i starijima možete tako pomoći napraviti neke od ovih živopisnih, simpatičnih i veselih umjetničkih projekata s kolažom. Izgledat će sjajno na zakačeni s magnetom na vratima hladnjaka. 

1. Šareno sunce 

Suncu ćete 'glavu' lako napraviti uz pomoć plastičnog tanjura, a posebno se poigrajte sa zrakama gdje svaka može biti umjetničko djelo za sebe.

2. Tigrovi iz džungle

Od svega par boja kolaža i nekoliko različitih nijansi zelene napravite stabla i drveće džungle, a glavi tigra dodajte uši i brkove od nekoliko dijelova kolaža. Upotrijebite sliku kasnije kao predložak za neke vaše izmišljene umjetničke avanture s djetetom.

3. Bube

S ovim ćete bubama od papira djetetu održati i sat likovne umjetnosti, ali i prirode i njenog živog svijeta.

 

4. 'Papirosaurus' Rex

Za dinosauriće od papira trebati ćete još par jednostavnih potrepština (za oči i točke na tijelu), ali uvijek možete improvizirati - u tome na kraju i jest draž, a šalje i pozitivnu životnu poruku.

5. Veseli puževi

Neka se papirnati tanjuri i obojeni papir transformiraju u vesele puževe s kojima se dijete može dugo kasnije i samo igrati.

6. Sićušni gradovi

Ovaj projekt Paula Kleea nadahnut je umjetničkim djelom sa francuskog bloga 'Ecole élementaire l’Ile aux frènes' a pokazuje kako iz svega nekoliko pametno postavljenih oblika može činiti zaokruženu temu.

7. Kolaž inspiriran Matisseom

Otvorite knjigu s djelima Henrija Matissea ili online pronađite njegova djela i po njima stvorite svoju apstrakciju, za koju skupa s djetetom možete smisliti samo vaše objašnjenje.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 3 recepta za super zdravi doručak: Za dan pun energije

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:

Najčitaniji članci