Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Zabavnim ljetnim vježbama do čvrstog tijela i dobrog zdravlja

Zabavnim ljetnim vježbama do čvrstog tijela i dobrog zdravlja
4

Osim što jača i tonira mišiće cijelog tijela, glavni ljetni sport - plivanje, odlična je vježba za srce, pluća i krvne žile, a rolanje odlično oblikuje stražnjicu i noge

VIDEO

Uklanjanju napetosti koja se nakupila tijekom radne godine i opuštanju tijela najučinkovitije će pomoći boravak u prirodnom ili morskom okružju. Provodite li, primjerice, godišnji odmor na moru, hodajte bosi po pijesku. On će nježno masirati svod stopala potičući tako istodobno opuštanje tijela i psihe. Već i ponavljajući, ritmični zvuk morskih valova tijekom boravka u moru imat će masirajući učinak na cijelo tijelo. Ljetni boravak u prirodi također je idealna prilika za bavljenje sportovima na otvorenom. Osim što jača i tonira mišiće cijelog tijela, glavni ljetni sport - plivanje, odlična je vježba za srce, pluća i krvne žile.

Zaplivate li “ozbiljno”, plivanje može biti jednako intenzivno (ako ne i intenzivnije) kao trčanje (koje uglavnom trenira mišiće donjeg dijela tijela), ističu stručnjaci. No oni koji ipak više uživaju na suhom nego u vodi, redovitim će trčanjem također “izvježbati” srce, poboljšati cirkulaciju, istesati tijelo te ga dovesti u zavidnu formu.

Hormon endorfin, koji se u tijelu luči tijekom trčanja, pomoći će otklanjanju stresa i njegovih tjelesnih simptoma te potaknuti dobro raspoloženje.

Leptir (delfin) za najizdržljivije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Umjerenim plivanjem kraula može se sagorjeti do 500 kalorija, a intenzivnim kraulom istopit ćete do 700 kalorija. Oko 700 kalorija potrošit ćete satom prsnog plivanja, a leđnim stilom u sat vremena sagorjet ćete 500-tinjak kalorija. Najnapornijim stilom plivanja kojim se troši najviše energije - leptirom ili delfinom, u sat vremena potrošit ćete 800 kalorija.

Rolanje - trening i zabava

Jedan od najpopularnijih i dokazano najsigurnijih sportova na svijetu - rolanje, poboljšava kondiciju, pomaže mršavljenju te odlično oblikuje mišiće, pogotovo one nogu i stražnjice. U sat vremena rolanja može se sagorjeti 550 kalorija.

Veslanje za sve mišićne skupine

Ako vam je glavni ljetni cilj postizanje dobre forme, oblikovanje tijela ili “skidanje” nekoliko suvišnih kilograma, možda biste se mogli okušati u veslanju. Osim što trenira gotovo sve mišićne skupine (noge, stražnjicu, ruke, trbuh i leđa), veslanje je odlično za krvožilni, metabolički i dišni sustav, a često, ističu stručnjaci, pomaže i kod nervoze te nesanice. 

Picigin - ekskluziva domaćih plaža

Tzv. hrvatski nacionalni sport - picigin, jednostavna je i zabavna ljetna društvena igra koja, kao mješavina nekoliko različitih sportova (vaterpola, odbojke, tenisa...), učinkovito trenira tijelo te uz dobro društvo osigurava vedro, energično i dobro raspoloženje.

Odbojka za vitko tijelo i bolju koordinaciju

Četrdeset i pet minuta igranja odbojke može sagorjeti čak do 585 kalorija. Osim što učinkovito topi masnoće, odbojka potiče metabolizam, trenira koordinaciju i reflekse te čuva zdravlje kosti i zglobova. Kombinacijom pravilne prehrane i redovitog igranja odbojke tijelo se posve sigurno može istesati i dovesti u savršenu formu, tvrde stručnjaci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno