Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Zakoni ljepote: Mladi u svakoj dobi uz pravi trening i vježbu

Zakoni ljepote: Mladi u svakoj dobi uz pravi trening i vježbu
4

Čak i uz “vojsku” kozmetičara i kirurga ljepotice se pridržavaju pravila vježbanja. Lady Gaga kombinira kardiotrening i vježbe snage, dok se Helen Mirren isteže

VIDEO

Iako su prednosti 20-ih brz metabolizam te odlično reagiranje tijela na vježbu, te godine nerijetko su “obogaćene” alkoholom i brzom hranom, što šteti tijelu. Da bi se umanjila, treneri preporučuju triput na tjedan po sat vremena kombinirati kardiotrening s vježbama snage (npr., 30 min trčanja i 30 min vježbi s utezima) te još triput na tjedan odraditi po 45 min kardiotreninga (trčanje, rolanje...). Svaka dob ima svoje prednosti i nedostatke, no najdjelotvorniji je recept za svaku dob redovita tjelovježba i zdrava prehrana. Ta su dva preduvjeta “svetinja” i za slavne ljepotice poput Halle Berry i Madonne, koje se, čak i uz “vojsku” masera, kozmetičara i estetskih kirurga, strogo pridržavaju tih pravila.

I Lady Gaga zna kombinirati vježbe

Djevojkama u dvadesetima često nedostaje željeza, što vodi umoru, stresu i inerciji. Zato je jelovnik važno obogatiti namirnicama poput mesa, riba, peradi, žitarica i kuhanih grahorica. Važnosti redovite tjelovježbe svjesna je i Lady GaGa, koja se, kako bi sačuvala zdravlje i top-formu, strogo pridržava kombinacije kardiotreninga i vježbi snage.  

Mišići se počinju gubiti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U 30-ima mišićnu masu često nadjačava potkožno masno tkivo te se usporava metabolizam. Stoga je najvažnija redovita tjelovježba, također kombinacija kardiotreninga i vježbi snage. Uz to, važni su redoviti zdravi obroci, bogati voćem i povrćem, te unos važnih vitamina i minerala (osobito tijekom i nakon trudnoće).

Halle Berry čuva seksi liniju ribom

Uz hormonalne promjene, koje oslabljuju kosti i izazivaju promjene raspoloženja, u 40-ima se nastavlja usporavanje metabolizma i povećava sklonost debljanju. Uz prehranu bogatu kalcijem i omega-3 kiselinama preporučljivo je triput na tjedan po sat vremena vježbati s utezima te pet dana u tjednu po 45 minuta vježbati aerobno (trčanje, bicikl...). 

Madonna vježba s utezima

Gubljenje mišića, gustoće kostiju i snage najučinkovitije će usporiti treninzi snage (vježbe s utezima). Stoga se u 50-ima važno koncentrirati na treninge prikladnim opterećenjem. Manji, a češći obroci te puno antioksidansa pomoći će očuvanju zdravlja i mladolikosti.    

Istezanje je recept Helen Mirren

U ovoj su dobi česti problemi s kostima i srcem. Aerobno vježbanje poput brzoga hodanja, plivanja i vožnje bicikla očuvat će srce i pluća te ojačati snagu i otpornost. Važne su i umjerene vježbe jačanja mišića te posebno istezanje koje prevenira ozljede i priprema tijelo za energičnije vježbe.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru