Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Zakoni vizažista za trepavice: Superguste, uvijene, definirane

Zakoni vizažista za trepavice: Superguste, uvijene, definirane
1

Ne kupujte maskare s trostrukim efektom, već odaberite onu s efektom koji želite postići. Vodootporne maskare su "preteške" za svaki dan i oštećuju trepavice

VIDEO

Maskara treba definirati trepavice i istaknuti oblik oka te mora biti vidljiva. Ako je neprimjetna, taj će efekt izostati. S crnom maskarom, koja pristaje svakoj boji kose i očiju, ne možete pogriješiti, kaže njujorška vizažistica Susan Giodano. Kako biste maksimalno povećali djelovanje maskare te učinili pogled neodoljivim, umjesto da kupite onu koja “produljuje, definira i volumizira”, odaberite maskaru s učinkom koji najviše želite postići, ističu stručnjaci jednu od najvažnijih pravila za seksi pogled. 

– Jedna maskara ne može čudotvorno ispuniti sve uvjete odjedanput pa radije odaberite onu sa specifičnim učinkom  – savjetuje vizažist Troy Surratt. Iako je dugotrajna, vodootpornu maskaru sačuvajte za posebne prigode, poput vjenčanja najbolje prijateljice. 

– Preotporne su za svakodnevnu uporabu, a ‘grubim’ i upornim odstranjivanjem lako biste mogli oštetiti trepavice – upozorava Surrat. 

Savršeno uvijene

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uvijač trepavica trenutačno povećava oči i čini ih privlačnijima. Prije no što nanesete maskaru njime uhvatite trepavice pri korijenu te držite pet sekundi pa triput kratko pritisnite na sredini trepavica.

Dramatičan pogled

Nakon što ste ih uvili, na gornje i donje trepavice nanesite sloj maskare za izduživanje, a zatim (od korijena) sloj volumizirajuće maskare. Zatim kratkim potezom prema gore uvijte trepavice na vanjskome kutu očiju. 

Dužina odiše elegancijom

Stremite li dužini i definiciji, nanesite dva sloja maskare za izduživanje. Prvo obrišite četkicu papirnatim rupčićem pa nanesite maskaru na trepavice. Prije no što nanesete drugi sloj, pričekajte da se prvi posve osuši. 

Ne zaboravite donje trepavice

Nanošenje maskare na donje trepavica završni je potez postizanja efekta “smokey eyes”, ističe vizažistkinja Pati Dubroff. Pritom je, kaže, važno da ne pretjerate jer biste mogli imati problema s grudicama.

Trikovi za pogled pauka

Tzv. paukolike trepavice više nisu znak loša ukusa, tvrde vizažisti. Nakon što ste ih uvili, na gornje i donje trepavice nanesite tri sloja volumizirajuće maskare, a zatim četkicom slijepite vrhove u “šiljke”. 

Grudice trgaju trepavice

Volite li “paukolike” trepavice, imajte na umu kako nisu prikladne za dnevni izgled. I grudice bi vam mogle biti problem jer, dok ih skidate, možete oštetiti trepavice.Dok je maskara još vlažna, odstranite ih četkicom za obrve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru