Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Zapiši rukom i objavi na webu: Stigao hrvatski superrokovnik

Zapiši rukom i objavi na webu: Stigao hrvatski superrokovnik
2

Veća interakcija: Akademski rokovnik Acro idealan je za studente koji obveze, planove, osvrte i ciljeve mogu dijeliti s kolegama na društvenim mrežama

VIDEO

Popularni hrvatski studentski modni dodatak, rokovnik Acro, nakon godinu dana je dobio novo ruho. U novoj ediciji #goalachiever spojio je rukom pisane ciljeve i planove s online zajednicom.

- Ništa neće zamijeniti olovku i papir. Mislim da se događa poseban proces kad misao ili cilj o kojem razmišljamo iz glave preko ruke prenosimo na papir - govori njegova začetnica, grafička dizajnerica Eli Novaković (23). No zbog sve veće potrebe za interakcijom preko društvenih mreža u novom izdanju rokovnika dizajnerica Eli dodala je Acro ID broj. On korisniku omogućava prijavu i spajanje društvenih mreža s profilom Acro.

- Nakon što napišeš osvrt, cilj ili osobni citat, fotografiraš ga i objaviš pod hashtagom #goalachiever na Instagramu i Facebooku, on se automatski učitava na stranicu Acra - objašnjava Novaković.

Upravo time se stvara nova zajednica potpore u kojoj će korisnici rokovnika moći pratiti jedni druge i pomagati si ostvariti zapisane ciljeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mobitele i tablete ne smatramo izravnom konkurencijom jer će rijetko tko na poslovnom sastanku ili predavanju izvaditi smartphone i pisati u njega - uvjerena je mlada dizajnerica. Osim linije kariranih rokovnika Originals u narančastoj, crvenoj, plavoj i ljubičastoj boji, koji stoje 69,90 kuna, nova limitirana kolekcija rad je naših poznatih ilustratora: Boo Boo, Tene Letice, Manuela Šumberca i Marka Prokića (f.ckinefine) te stoje 87,50 kuna.

- Iz prve kolekcije, u kojoj je bilo 5000 rokovnika, prodali smo ih pola i to nas je ohrabrilo da idemo dalje - tvrdi Novaković. Ilustracije na 300 rokovnika iz limitirane kolekcije, dodaje mlada grafička dizajnerica, neće ponavljati, nego će razvijati nove.

- Acro prodajemo putem našeg web shopa, ali i u dućanima u Zagrebu, Laubi, a uskoro i u Školskoj knjizi te na mondo.hr - govori dizajnerica. Već iduće godine planira nadograditi svoj superrokovnik. 

- Zauvijek ćemo ostati na papiru, ali želimo razviti mogućnost da tekst koji pišemo u rokovnik automatski objavljujemo na internetu - otkriva.

Prijenosni pisač fotografija je hit u svijetu

Zemlja nam je puna genijalaca i novac doslovno leži na cesti, govori bivša novinarka, fotoentuzijastica Vanda Voloder (35), koja je sa životnim partnerom Ilijom Stijepićem zaslužna za izum aplikacije Fojo.

Riječ je o sustavu za razvijanje crno-bijelih analognih fotografija s “pametnog” telefona uz pomoć Enfojera, jednostavna i prenosiva uređaja koji ih izrađuje na fotopapiru. Uređaj je ubrzo postao svjetski hit s prednarudžbama iz mnogih europskih zemalja i SAD-a, a njihov je projekt uvršten među 50 najboljih startupova u Europi.

- Primijetili smo da je dolaskom ‘pametnih’ telefona fotografija postala sve popularnija, a tamne su komore za razvijanje fotografija rapidno izumirale. Razmišljali smo što bismo htjeli i najprije smo novac uložili u razvoj aplikacije Fojo. Kako smo sve više radili na njoj, shvatili smo da nam nedostaje nešto još ‘opipljivije’i u trenu smo se sjetili što bi to moglo biti - govori. Sami su kod kuće “sklepali” prototip od Diane aparata, modelarske mase i izolir trake, isprobali ga te, nakon što su vidjeli da funkcionira, bacili se na posao. Od prototipa do masovne proizvodnje Enfojera trebalo im je godinu i pol dana, a stoji 200-tinjak dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'