Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Započnite dan sa shakeom od algi koji će potisnuti vašu glad

Muškarci i žene koji su pili napitak na bazi alginata za doručak u vrijeme ručka imali su gotovo 30 posto manji osjećaj gladi od onih koji su popili normalan napitak

Shutterstock
Foto: Shutterstock
0 komentara

Dodavanje ekstrakta alge alginata u čokoladni napitak potiskuje glad i tako vam pomaže da izgubite na težini, pokazala je studija objavljena u časopisu Obesity. Muškarci i žene koji su pili napitak na bazi alginata za doručak u vrijeme ručka imali su gotovo 30 posto manji osjećaj gladi od onih koji su popili normalan napitak. Alginat nema nikakav učinak na promjenu okusa, a najčešće se dodaje uz kalcij. U kiselom okruženju želuca alginat se pretvara u gel, a kalcij mu daje potrebnu čvrstoću. To stvara osjećaj punine i pomaže da se hrana u želucu zadrži duže.

- Mnoge različite dijete i djetni programi mogu biti učinkoviti u smanjenju težine. Međutim, mnogi subjekti se ne pridržavaju dijeta i smanjena težina naravno se ne postići ili održati - upozorava voditelj istraživanja Harry Peters.

Odlaganje povratka gladi nakon obroka potencijalno povećava zadovoljstvo ljudi jer kontroliraju težinu i dugoročno si smanjuju potrebu za potrošnjom hrane, dodaje Peters.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message