Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zasladite se Slatkim omletom i pripremite fini Morski roštilj

Zasladite se Slatkim omletom i pripremite fini Morski roštilj
4

Ljeto s Podravkom: Omlet za doručak možete pripremiti u slatkoj varijanti s džemom, a za ručak je odličan izbor povrće u kombinaciji s tunom i mozzarellom

VIDEO

Slatki omlet

Jednostavno/30 minuta/za 2 osobe

Sastojci: Za omlet: 3 jaja, 100 g šećera, 1 Vanilin šećer Dolcela, 50 g Gussnela Dolcela, naribana korica naranče

Za umak: 3 žlice Džema ekstra suha smokva-naranča, 1 naranča

Priprema: 

Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte Gussnel, dobro izmiješajte, a zatim lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka i naribanu narančinu koricu. Smjesu izlijte u namašćenu okruglu posudu za pečenje (promjera 6 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta. Džem pomiješajte s narančinom sokom i rastopite ga zagrijavajući na laganoj vatri. Pečeni slatki omlet malo rashladite, narežite na šnite i poslužite uz umak koji ste pripremili od džema i narančina soka. 

Savjet: Slatki omlet možete poslužiti i sa svježim voćem, šlagom i rastopljenom čokoladom. 

Morski roštilj

Jednostavno/25 minuta/za 4 osobe

Sastojci: 2 tikvice (250 g), 1 crvena paprika (200 g), 1 patlidžan (250 g), 1 žlica Vegete bilje Mediterana mix, 60 ml SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 EVA Tuna fileti u biljnom ulju (2x115g), 200 g mozzarelle, narezani bosiljak za posluživanje

Priprema: 

Tikvice, paprike i patlidžan narežite na duge ploške, pospite Vegetom bilje Mediterana mix i poprskajte uljem. Na grill tavi popecite pripremljeno povrće. Toplo povrće složite na tanjur, a po njemu rasporedite natrgane EVA Tuna filete u biljnom ulju i narezanu mozzarellu te prelijte preostalim maslinovim uljem. Salatu poslužite toplu ili hladnu posipanu narezanim bosiljkom. 

Savjet: Maslinovo ulje za posluživanje možete izmiješati s nasjeckanim češnjakom prije prelijevanja preko salate. 

Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl. inž. preh. teh. Nutricionist

Kada se želite dobro zasititi i opskrbiti energijom za početak dana, često ćete odabrati omlet. Bilo da ga pripremite sa sezonskim povrćem, šunkom, popečenim lukom ili meni najdraži, s kockicama svježih rajčica i sira, uvijek je dobar izbor za početak dugog dana. Podravka vama danas preporuča slatku varijantu kojoj posebnost daje umak od rafiniranog džema suhe smokve i naranče. 

Nakon ukusnog doručka, za ručak uživajte u obilju sezonskog povrća s roštilja u kombinaciji s tunjevinom i mozzarellom. Tikvice i patlidžani, uz to što su ljetni predstavnici sezonskog voća dijele još i zajedničku karakteristiku: sadrže visok udio vode. Patlidžan sadrži veliki udio pektina koji utječe na snižavanje kolesterola, a kod tikvica to čine dijetalna vlakna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku