Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Zašto pas ide za vama u WC? I ostale tajne njihovog ponašanja

Zašto pas ide za vama u WC? I ostale tajne njihovog ponašanja
1

Objasnit ćemo vam 10 vrsti ponašanja kod psa po kojima možete puno otkriti. Na primjer, kao i kada djeca pokušavaju nešto dobiti, tako i psi rašire oči ne bi li bili što umiljatiji

VIDEO

Nije toliko komplicirano razumjeti što vam vaš dlakavi ljubimac pokušava poručiti ako pratite njegovo ponašanje i izraze lica.

Psi rade isto to, promatraju vlasnike i po izrazu, boji glasa i ostalom zaključuju kakve su volje, hoće li možda dobiti poslasticu, ići u šetnju, jesu li nešto skrivili...

Promotrite svojeg psa i po ovih 10 znakova prepoznajte što mu je u tom trenutku na umu:

Velike "štenac" oči

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovakav izraz lica, s širom otvorenim očima i lagano nagnutom glavom, se može nazvati klasikom, jer ga psi uvijek koriste kada nešto žele, recimo, da im dobacite zalogaj dok ručate.

Sličnu metodu koriste i mala djeca kada pokušavaju nešto dobiti - rašire oči koliko god mogu ne bi li bili što umiljatiji.

Slijedi vas posvuda, i na WC

Pa čak i kada odete na zahod. Mnogi psi prate vlasnika i dok obavlja nuždu. Ako vrata WC-a nisu zatvorena, pas će sjesti pored njega, gledati ga i čekati da završi - sasvim opušten. 

Po riječima veterinara, to rade jer instinktivno osjećaju da trebaju slijediti vlasnika, odnosno raditi sve što radi obitelj.

Donosi male darove

Na primjer, u zubima će vam donijeti najdražu lopticu da se zajedno igrate. Psi vole interakciju i vole podijeliti osjećaj radosti s vlasnicima. Ako lopticu izignorirate, mislit će kako vam se dar ne sviđa, pa će vam ponuditi drugu svoju igračku - preslatko.

Želi maženje nakon obroka

Psi se tada osjećaju jako zadovoljno i ugodno jer su im trbuščići puni, na toplom su, okruženi obitelji. To pokazuju na način da se žele maziti s vama, pa čak i kada možda niste raspoloženi, oni će vam gurati glavu u krilo i strpljivo čekati. Kada žele maženje znaju se i "baciti" i čekati češkanje po trbuhu.

Liže vas po licu

To može biti po licu ili po nekom drugom dijelu tijela, a psi na ovaj način pokazuju da su pokorni vlasniku, tako umanjuju svoj osjećaj stresa i izražavaju ljubav.

Skače kada dođete kući

Čak i prije nego uđe u kuću, pas će prepoznati znakove da mu se vlasnik vraća kući, možda po zvuku automobila, škripanju vrata na dvorištu itd., i tada počinje veselo, pomalo kaotično skakanje i jurišanje po kući - koje možemo nazvati i plesom velike sreće.

Na taj način poručuju "Nedostajao si mi i jako sam sretan što si se vratio".

Tješi vas kada ste tužni

Psi jako dobro znaju kada s vlasnicima nešto nije kako treba ili kada se osjećaju tužno. Oni jako dobro čitaju govor tijela.

U takvim situacijama se pokušati utješiti vlasnika, možda stavljanjem glave u krilo, dodirivanjem šapom, ležanje na njegovim nogama. Što god radio bit će pažljiv i ne previše nametljiv.

Ušulja se u vaš krevet

Ne postoji pas koji ne bi bio najsretniji na svijetu da može spavati sa svojim vlasnikom na krevetu, zalijepljen za njega, kao u čoporu. To je razlog zašto se znaju ušuljati u krevet i kad znaju da ne smiju - isplati se riskirati za par trenutaka užitka.

Osim toga, i psi vole imati nešto mekano pod guzom.

Podiže šapu i gleda vas

To znači da je jako raspoložen za igru ili da je gladan i bio bi presretan na pokojem zalogaju. Ponekad to čine i kad vide nešto zanimljivo u svojem okruženju.

Naslanja se na vas

Ako se pomalo nametljivo naslanja na vlasnika, time pokazuje da i on traži malo ljubavi, nježnosti i zagrljaja. Kao i ljudi, i psi vole kada je pažnja usmjerena prema njima. Tada se gotovo rastapaju od miline, otkriva animalchannel.co.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam