Obavijesti

Lifestyle

Zašto volimo slovenska skijališta?

Zašto volimo slovenska skijališta?

Susjedna Slovenija mala je zemlja velikih skijališta koju Hrvati rado posjećuju prikom zimskih praznika. Prema Euromonitoru, Slovenija je druga najobiljenija destinacija nakon susjedne nam Italije

VIDEO

Zahvaljujući Alpama i Pohorju, Slovenija ima brojne skijaške centre koji svake godine obogaćuju svoju ponudu. Do Slovenije lako možete doći i vlakom i automobilom. Vlak je udobno i povoljno rješenje: detaljni raspored možete pronaći ovdje. Lokalne autobusne usluge su također pouzdane, kao i relativno jeftine. Raspored možete pronaći ovdje.

Ako putujete autocestom, morate kupiti vinjetu. Slovenske vinjete se prodaju na benzinskim postajama u blizini granice. Minimalna je 7-dnevna vinjeta, ali ako putujete kući osmi dan (na primjer idete na skijanje od subote do subote), bolje je kupiti mjesečnu vinjetu budući košta isto kao dvije tjedne vinjete. Parkirališta u slovenskim gradovima i skijalištima obično nisu besplatna, ali na brojnim mjestima prvi sat je besplatan.

Sve bitne savjete za slovenska skijališta pronađite ovdje.

Za vas smo odabrali četiri slovenska skijališta koja su vam nadomak ruke, a ako ne planirate duže skijanje, idealna su i kao vikend destinacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Krvavec

U neposrednoj blizini Ljubljane, odlično povezano sa Zagrebom smjestilo se najveće slovensko skijalište Krvavec. Godinama omiljeno sjedište Slovenaca i Hrvata, proteže se na 35 kilometara staza uglavnom crvenih i crnih staza privlačeći iskusne skijaše. Kravec je na glasu kao skijalište za znalce, ali pobrinuli su se i za početnike ulaganjem u staze i dječje sadržaje. S brojnim žičarama, zanimljivostima za djecu i strmijim stazama, Krvavec kao najveće slovensko skijalište godinama privlači sve veći broj gostiju.

Cerkno

Skijaški centar Cerkno trenutno je jedan od najmodernijih slovenskih skijališta zbog neprestanog ulaganja u infrastrukturu i odlične škole skijanja.

Sa preko 20 kilometara staza Cerkno je prilagođen početnicima i iskusnijima, a snowboarderi ga također obožavaju. U sklopu Cerkna nalazi se i Mungo snježni park s rampama za skijaše i freestyle snowboardere. Česti posjetitelji Cerkna opisuju ga kao idealnom lokaciju za obitelji s malom djecom jer su široke staze idealne za učenje.

Kranjska Gora

Svakako najpoznatiji skijaški centar u Sloveniji zahvaljujući godišnjim događanjima Svjetskog kupa u alpskom skijanju i skijaškim skokovima na Planici. Obitelji obožavaju Kranjsku goru zbog dodatne ponude među kojom uistinu možete pronaći ponešto za svakoga. Razni vodeni sportovi, aqua park s wellnessom, golf i ostala dodatna ponuda čini Kranjsku Goru primamljivom za različite tipove ljudi.

Mariborsko Pohorje

Po veličini odmah iza Krvaveca, Pohorje u blizini Maribora poznato je po natjecanju Svjetskog kupa za skijašice. Hrvati Pohorje rado posjećuju kao omiljenu vikend skijašku destinaciju, a skijaški resort nudi wellnesse, bogatu gastro ponudu, luksuzne hotele i shopping centre.

Popust na kupnju dnevnih ski karata

Pri kupovni dnevnih ski karata u skijalištima Krvavec, Cerkno, Kranjska Gora i Maribarsko Pohorje od ponedjeljka do petka ostvarujete 15% popusta za plaćanje Mastercard® karticom + kupon za besplantni čaj. Ponuda se odnosi za razdoblje od 2. do 30. siječnja 2017. godine.

Dodatne putne savjete pronađite ovdje.   

Karticu u ruke i put pod noge!

 

Advertisement

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Opet stižu zahlađenje i snijeg! Kamo pobjeći za vikend?
TOP ZIMSKE DESTINACIJE

Opet stižu zahlađenje i snijeg! Kamo pobjeći za vikend?

Meteorolozi su najavili kako će i u narednom periodu temperature u većem dijelu Europe biti ispod nule pa je pravo je vrijeme da isplanirate put u neku od susjednih zemalja, time više što je za središnju Europu najavljen i snijeg.

Nikada niste bili na skijanju? Evo 5 razloga zašto reći da
ZAŠTO NE?

Nikada niste bili na skijanju? Evo 5 razloga zašto reći da

Iskusni skijaši tvrde da je skijanje način života što potvrđuje sve veći broj zaljubljenika u bijeli sport.
Izabrali smo top 5 zimskih odmorišta koje vrijedi posjetiti
JOŠ STIGNETE

Izabrali smo top 5 zimskih odmorišta koje vrijedi posjetiti

Posljednje skijaške pripreme opasno su u tijeku dok se sarme nakuhavaju, a za vas smo odabrali najbolje od skijališta u Austriji, Sloveniji i Italiji