Lifestyle

Komentari 1

Zbog korone nisu mogli do bake pa je ona mislila da su preselili

Zbog korone nisu mogli do bake pa je ona mislila da su preselili

Budući da mama ima demenciju i da nas je navikla vidjeti svaki dan, stalno smo bili u strahu da smo mi nju posve zaboravili, a čak je i smislila scenarij u kojem smo se odselili ispričala je kćer Veronica Lees

Za vrijeme trajanja izolacije zbog pandemije korona virusa obitelj 79- godišnje Ione Lees nije mogla baki u posjet, pa je jadna starica zadnjih nekoliko mjeseci bila uvjerena da su je napustili.  Ona inače pati od demencije pa je njene kćerke najviše brinulo da ih neće ni prepoznati kad se napokon opet okupe.

Kako su u dijelu Velike Britanije tek nedavno dopušteni posjeti stanovnicima domova za starije - i to samo iz sigurne udaljenosti - Iona svoju djecu nije vidjela tjednima. Prije pojave virusa posjećivali su je svaki dan.

Srećom, dementna ih je žena prepoznala, ali je priznala i kako je mislila 'da su preselili u Australiju i da joj to nisu htjeli reći'.

- Budući da ima demenciju i da nas je navikla vidjeti svaki dan, stalno smo bili u strahu da nas neće ni prepoznati - rekla je kćerka Veronica.

Veronica je za Daily Mail ispričala i da je na 'mama bila malo namrgođena i distancirana kad su došli', ali ubrzo je shvatila da ipak nisu pobjegli od nje pa joj se raspoloženje popravilo.

- Nismo očekivali od nje nikakvu reakciju ali brzo smo primijetili da je loše raspoložena i 'hladna', iako smo mi bili presretni što smo napokon zajedno - ispričala je Victoria.

- Ne mogu ni zamisliti kako je njoj jadnoj bilo misliti zašto ne dolazimo - dodaje i objašnjava da su ona i sestra bez obzira na mjere stalno pokušavale ući u dom, ali ih osoblje nije puštalo.

Djelatnici doma su, dodaje kćerka, odradili nevjerojatan posao pa je ovo jedan od rijetkih domova za starije u Velikoj Britaniji u koji virus Covid-19 nije ušao.

- Mama je u vrijeme izolacije dobila i neku lakšu infekciju zbog čega smo htjele doći i odvesti je doma, ali su nas uvjerili da to ne radimo. I bili su u pravu - rekla je Veronica. 

 

Najčitaniji članci