Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Zbog ljubavnih problema ne pate samo ljudi nego i država

Rezultati ankete među odraslim korisnicima interneta u Njemačkoj pokazali su da je svaki šesti ispitanik ili njih oko 16 posto bar jedan dan izostao s posla zbog ljubavnih problema

Foto: thinkstock
19 komentara

Ljubavni problemi bole. Svađa s partnerom, bolan prekid veze ili ljubavna afera koja je izašla na vidjelo - sve to može prouzročiti neprospavane noći zbog kojih idući dan niste u stanju otići na posao, a Nijemci su ustanovili da nevolje s ljubavnim životom mogu postati i ozbiljan ekonomski čimbenik.

Rezultati ankete nedavno provedene među odraslim korisnicima interneta u Njemačkoj pokazali su da je svaki šesti ispitanik ili njih oko 16 posto bar jedan dan izostao s posla zbog svađe s partnerom ili zbog "ljubavnih problema". 

10 GODINA BRAKA I ČETVERO DJECE Supruga nije ugasila Facebook: Pa s koliko njih me je varala?

Pod pretpostavkom da je 16 posto anketiranih zbog "ljubavnih problema" kod kuće ostao samo jedan dan, broj izostanaka s posla u Njemačkoj iznosi najmanje 6,6 milijuna godišnje, što rezultira manjkom u proizvodnoj djelatnosti od oko 774 milijuna eura i gubitkom od preko 1,4 milijarde eura bruto dodane vrijednosti.

Drugim riječima, kad ljubav boli, ona državu može stajati milijarde. Proračuni se temelje na podacima o ukupno 40,61 milijuna zaposlenika i na podacima o prosječnoj godišnjoj financijskoj naknadi od 42,984 eura.

NEVJEROJATNA PRIČA Zaručnici se šokirali kada su vidjeli fotografiju iz djetinjstva

Istraživanje je proveo Institut za istraživanje tržišta Fittkau & Maass Consulting iz Hamburga, a anketu je naručila agencija za online upoznavanje ElitePartner.

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message