Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
15 komentara

'Nakon poroda halucinacije su me uvjerile da ću si ubiti kćer'

Imala sam čudne vizije koje su se brzo pretvorile u prave halucinacije, ispričala je Renee koja kaže da je svaki put kad bi zatvorila oči vidjela svoju bebu Grace, a uglavnom ju je pokušavala utopiti

Foto: Facebook
15 komentara

Renee Barnsley (27), frizerka iz Kirknewtona u Škotskoj, prije dvije godine veselila se što će po prvi puta postati mama. No od početka joj majčinstvo nije bilo jednostavno jer je u srpnju 2019. godine svoju kćerkicu Grace rađala nevjerojatnih pet dana. Nakon traumatičnog poroda, Renee je počela halucinirati i sebe je uvjerila da je pedofilka, a onda i da je - ubila svoje dijete, sada šestomjesečnu Grace. 

Misleći kako joj se ne može vjerovati da će malena s njom biti sigurna, Renee ju je povjerila dadilji i svojoj mami i vratila se na posao samo tjedan dana nakon poroda.

No halucinacije su se nastavile i bile su sve gore, a rezultirale su time što se mlada mama, osjećajući kako ni s kim ne može razgovarati, pokušala ubiti.

Srećom, policija ju je na vrijeme pronašla, nakon što ih je zvala njena zabrinuta obitelj. Tjedan dana kasnije, svi su skupa odlučili da bi za nju bilo najbolje da je na neko vrijeme hospitaliziraju. Smjestili su je u bolnicu za majke i djecu St John's u Howdenu, gdje je i Grace mogla biti s njom. Šest tjedana kasnije mama i kći su otpuštene, a Renee je o svom iskustvu nedavno napisala i knjigu, kako bi ohrabrila druge mame koje se možda bore sa sličnim stanjem nakon poroda.

VISOK, CRN, LIJEP? Vaš dragi nema mane? Evo što bi ljudi mijenjali kod partnera

- Imala sam čudne vizije koje su se brzo pretvorile u prave halucinacije - ispričala je Renee koja kaže da je u takva stanja upadala svaki put kad bi zatvorila oči. Vizije su bile poput snova, a u njima je uglavnom pokušavala utopiti Grace.

- Znala sam da to nije stvarno, ali je djelovalo jako realno. Osjećala sam se kao čudovište. Čak sam počela vjerovati da sam pedofilka pa nisam mogla podnijeti biti uz nju, pogotovo ne sama - ispričala je Renee za Daily Mail.

Kaže i da se sad osjeća bolje nego ikad i da je uzbuđena što će je život s njenom 'bebom iz snova' vratiti na pravi put.

- Teško je uopće i razmišljati o tome kako sam se osjećala dok sam bila bolesna. Znala sam da se um igra sa mnom, ali nisam imala pojma kako to zaustaviti - kaže ova mama.

Renee je prije rođenja Grace imala svoj frizerski salon, a onda je u studenom 2018. neplanirano zatrudnjela. Budući da je s partnerom bila samo tri mjeseca, par je razgovarao i o prekidu trudnoće, ali su odlučili ipak zadržati dijete.

- Bilo nam je stresno jer nismo planirali trudnoću i bili smo jako kratko zajedno - rekla je Renee kojoj je onda uslijedilo devet izazovnih mjeseci teške trudnoće u kojoj su joj mučnine trajale po cijele dane.

Čim je Grace rođena 13. srpnja prošle godine, Renee je, kaže, shvatila da 'ne osjeća onaj nalet ljubavi' koji je očekivala doživjeti kad postane mama.

- U početku sam se nadala da je to zbog lijekova koje su mi davali za bol i da će me emocije odjednom preplaviti, ali nisu - priznala je Renee koja kaže da se zbog toga osjećala kao loša mama. 

Dijagnosticirana joj je postporođajna depresija, ali ona je, kaže, bila odlučna da se izliječi i bude dobra mama. Nakon izlaska iz bolnice prekinula je s partnerom i uselila se k roditeljima.

'BRŽE JE GOTOVA' Stilist o Kate Middleton: 'Nova joj frizura bolja i zbog 3 djece'

- Život je trenutno sjajan, a Grace je nešto najbolje što mi se dogodilo - kaže ova majka i priznaje da bi voljela da se i prije nekome povjerila.

- Molim sve mame koje prolaze kroz slično stanje da potraže pomoć ili razgovaraju s obitelji i prijateljima, zaista je važno razgovarati o tome kako se osjećate. Nemate se čega sramiti - poručila je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message