Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Zbog previše šminke žene izgledaju 10 godina starije

Zbog previše šminke žene izgledaju 10 godina starije
4

Previše pudera, rumenila i sjenila te lažnog tena često rezultira time da mlade djevojke, ali i žene srednje dobi izgledaju desetljeće starije

VIDEO

Zbog krive nijanse pudera lice može izgledati i do deset godina starije, kaže vizažistica Martina Antolović iz Studija ljepote “Marty”, osobito ako je obilno nanesen na područje oko očiju, gdje ulazi u bore pritom ih dodatno naglašavajući. Isto vrijedi i za korektor, koji je, zbog gustoće, najbolje nježno utapkati na podočnjake jer je tako lakše odrediti količinu potrebnu za prikrivanje. Puderi tamniji od kože lica svjetloputim će ženama također “dodati” godine, kao i oni ružičastih nijansi na maslinastoj i žućkastoj koži jer neprirodna boja puti “ubija” njenu svježinu, a time i mladolikost, objašnjava Martina. Kao i neprikladan puder, tamne nijanse sjenila također su “neprijatelj” mladolikog izgleda, osobito ženama srednje dobi. Osim što naglašavaju podočnjake, vizualno smanjuju oči, lice čine punijim te usmjeravaju pozornost promatrača na bore oko očiju. Svjetlucava sjenila, shimmeri i rumenila također ističu bore jer se “lijepe” na njih, upozorava Martina, posebice ako se pretjera s njihovim nanošenjem.
Stoga, žele li izgledati mlađe, žene trebaju odabrati nježne nijanse rumenila u prirodnim bojama poput ružičaste, koja priziva mladenačku svježinu u svjetloputih, te boje breskve, koja je idealna za tamnopute dame. Isto pravilo vrijedi i za sjenila, koja bi trebala biti mat i u pastelnim bojama. Kremaste olovke za oči također mogu naglasiti bore, osobito ako se nanose na cijeli kapak, pa je, za odličan izgled, dovoljan potez duž linije trepavica. No pritom je umjerenost ključna za mladolik izgled, savjetuje Martina.
>>>Što je koža lica suša, bore su vidljivije, objašnjavaju vizažisti. Stoga je lice, prije nanošenja pudera, potrebno “pripremiti” hidratantnom kremom. Nakon deset minuta (nakon što se krema upije), slijedi puder, a potom ostatak make upa.
>>>Mlada američka glumica Evan Rachel Wood (21) idealan je primjer kako kriva nijansa pudera, u kombinaciji s prejakim make-upom, licu može dodati godine. Neprikladna darkerska šminka u kombinaciji s tamnom bojom kose preobrazila je Evan u najmanje desetak godina stariju ženu.
>>>Iako su slabije uočljive, bore na usnicama zahtijevaju isti tretman kao i koža lica pri nanošenju pudera: najprije ovlaživanje, a potom šminka. Bogat sloj balzama “nahranit” će nježnu kožu usnica, a prirodne nijanse ruževa i sjajila “pobrinut” će se za elegantan i mladolik izgled lica.
>>>Preplanulost može vizualno postarati, kažu stručnjaci. Osobito ako se pretjera s njom, kao u slučaju Dolores Lambaša
(27). Žele li izgledati preplanulo, a pritom zadržati mladolikost, žene ne bi smjele potamnjeti više od tri nijanse u usporedbi s prirodnom bojom puti, savjetuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'