Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
104 komentara

Zbogom spontanosti: Ugovor o seksu može spasiti vaš brak

U ugovoru možete navesti sve što vam smeta i što želite poboljšati, tako će partner točno znati na što se treba usredotočiti kako bi vas zadovoljio, tvrdi Tracey Cox

Fotolia
Foto: Fotolia
104 komentara

Zahtjevan posao, obitelj i stres utječu na libido, pa seks s vremenom može postati samo obaveza. No to ne mora nužno biti loše, ako se oboje partnera slože i sklope tzv. ugovor o seksu. Tako će obavezati se na seks jednom na tjedan ili koliko često im odgovara i na isprobavanje novih igrica. U braku i dugim vezama treba zaboraviti na spontanost i jednostavno se pokrenuti, savjetuje britanska seksualna terapeutkinja Tracey Cox. 

Kako napisati seks ugovor

Oba partnera trebaju napisati što iskreno misle o njihovom seksualnom životu, što im odgovara, a što bi željeli promijeniti. Dogovorite se s partnerom želite li se više usredotočiti na ljubljenje, maženje ili predigru. Nakon razmjene ideja, preporučuje se napisati 10 stvari koji volite i još 10 koje biste željeli isprobati. Potom dogovorite s partnerom što želite isprobati, a što bi trebalo ostati samo dio mašte, piše Daily Mail.

Sastavite ugovor, napišite koliko često ćete se seksati, što želite isprobati i obavežite se jednom drugom ispuniti sve te želje. Ugovora se najbolje držati najmanje šest tjedana, savjetuje Cox. U samo mjesec i pol shvatit ćete da ste spontanost žrtvovali u dobre svrhe. 

Dobrobiti ugovora

Poštivanje ugovora ujedno znači i poštivanje partnera, pa time dajete do znanja da ćete napraviti sve kako biste vratili stari žar. Ujedno, on može biti izvrstan podsjetnik za sve što volite i želite, tako će partner točno znati na što se treba usredotočiti kako bi vas zadovoljio, a to su ujedno i odlične smjernice za vas. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message