Zdravi slatki kruh od ananasa i mrkve - za finu užinu ili desert | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zdravi slatki kruh od ananasa i mrkve - za finu užinu ili desert

Zdravi slatki kruh od ananasa i mrkve - za finu užinu ili desert

Ako ste navikli za doručak pojesti nešto lagano i 'na brzinu', evo recepta za slatki kruh koji je idealan za tu namjenu, s tim da ga dodavanjem nekih začina ili okusa možete i sami možete doraditi

VIDEO

Mnogi su navikli za doručak pojesti nešto lagano i 'na brzinu' što se dobro 'slaže' sa šalicom kave, jer rano ujutro nemaju ni vremena ni volje baviti se pripremama doručka.

Evo recepta za slatki kruh koji je idealan za tu namjenu, s tim da ga i sami možete doraditi prvenstveno dodavanjem nekih začina ili okusa. Na primjer, umjesto soka od ananasa, u glazuru možete dodati malo soka od borovnica, ili naranče, kako bi kombinirali različite arome.   

Slatki kruh s brusnicama i bademima - super uz čaj i kavu
Slatki kruh s brusnicama i bademima - super uz čaj i kavu

Sastojci:  

  • malo ulja za podmazivanje protvana
  • 185 g integralnog brašna
  • 65 g organskog šećera (bilo koja zamjena umjesto konzumnog bijelog šećera) 
  • 1 ½  žličica  sode bikarbone
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevenog kardamoma
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • ½ čajne žličice mljevenog klinčića
  • ½ čajne žličice košer soli
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 330 g šalice mrkve rezane na kockice
  • 565 g šalice ananasa iz limenke, kojeg ste ocijedili (sačuvajte sok!) i narezali na komade
  • 3 velika jaja
  • 100 g oraha, sitno sjeckanih
  • 30 g maslaca 
Greek yogurt in a glass jars

Za glazuru od grčkog jogurta:

  • 245 g  grčkog jogurta
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • sok od ananasa iz limenke

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 190°C i dobro namažite protvan za pečenje uljem. U velikoj posudi prosijte brašno, šećer, sodu bikarbonu, đumbir, klinčić i sol. Dodajte zob i promiješajte. 

Pokretanje videa...

01:13

U drugoj zdjeli pomiješajte mrkvu nasjeckanu na kockice i ananas. U zdjelici istucite jaja i rastopljeni maslac, pa dobro promiješajte i dodajte mrkvi i ananasu. Pomiješajte mokre i suhe sastojke, sve dok se ne napravi jedna gruda, pa prebacite tijesto u lim i poravnajte ga. 

Pecite oko 1 sat. Provjerite s čačkalicom u sredini tijesta - ako izađe čista, pečeno je. Dok se kruh peče, napravite glazuru: u maloj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, javorov sirup i 2 žlice soka od ananasa. Promiješajte sve sastojke da se povežu i ohladite u hladnjaku.

Izvadite kruh iz pećnice i ostavite da se ohladi 10-ak minuta. Potom izvadite il lima za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. Narežite ga i poslužite prelivenog sa glazurom, piše Tasty.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'
KAKVA TRANSFORMACIJA!

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'

Žena je podijelila video na društvenim mrežama svoje nevjerojatno brze promjene nakon što je dva tjedna hodala svakog dana po 20 tisuća koraka - traperice su joj postale preširoke
Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?
ISPUNITE ANKETU

Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?

Pernille Rosenkilde iz Kopenhagena vjenčala se sa svojom dugogodišnjom ljubavi i odabrala svoju savršenu vjenčanicu, no mnogi su se našli upropastiti joj veselje