Mnogi su navikli za doručak pojesti nešto lagano i 'na brzinu' što se dobro 'slaže' sa šalicom kave, jer rano ujutro nemaju ni vremena ni volje baviti se pripremama doručka.
Evo recepta za slatki kruh koji je idealan za tu namjenu, s tim da ga i sami možete doraditi prvenstveno dodavanjem nekih začina ili okusa. Na primjer, umjesto soka od ananasa, u glazuru možete dodati malo soka od borovnica, ili naranče, kako bi kombinirali različite arome.
Sastojci:
Za glazuru od grčkog jogurta:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C i dobro namažite protvan za pečenje uljem. U velikoj posudi prosijte brašno, šećer, sodu bikarbonu, đumbir, klinčić i sol. Dodajte zob i promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte mrkvu nasjeckanu na kockice i ananas. U zdjelici istucite jaja i rastopljeni maslac, pa dobro promiješajte i dodajte mrkvi i ananasu. Pomiješajte mokre i suhe sastojke, sve dok se ne napravi jedna gruda, pa prebacite tijesto u lim i poravnajte ga.
Pecite oko 1 sat. Provjerite s čačkalicom u sredini tijesta - ako izađe čista, pečeno je. Dok se kruh peče, napravite glazuru: u maloj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, javorov sirup i 2 žlice soka od ananasa. Promiješajte sve sastojke da se povežu i ohladite u hladnjaku.
Izvadite kruh iz pećnice i ostavite da se ohladi 10-ak minuta. Potom izvadite il lima za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. Narežite ga i poslužite prelivenog sa glazurom, piše Tasty.