Za uši su najbolji izbor sljezovi kolačići, dok će za nos i oči poslužiti jestive mrvice u boji. Korneti se mogu puniti keksima, muffinima ili kolačićima po želji
Zeko u kornetu - sloj po sloj glazure do najfinije slastice
Priprema ovih blagdanskih poslastica u kornetu aktivnost je u kojoj mogu sudjelovati i veliki i mali. Korneti se mogu puniti keksima, muffinima ili kolačićima po želji, a glazura od vanilije slagat će se odlično sa svima. Najprije napravite uši od sljezovih kolačića. Kolačiće prerežite po dijagonali, premažite s malo vode i posipajte šećerom u boji. Šećer možete obojiti sami jestivim bojama ili kupiti gotov proizvod u slastičarskim trgovinama.
U kornet stavite prvo sloj glazure pa kolačić, pa ponovite postupak. Na kraju nanesite glazuru i stavite crne jestive mrvice za oči. Za nos vam treba jedna okrugla mrvica u ružičastoj boji.
Glazura od vanilije
Sastojci: 1 šalica omekšanog maslaca, 3 i pol šalice šećera u prahu, 1 žličica mlijeka, 1 žličica ekstrakta vanilije, prstohvat soli
Priprema: Izmiksajte maslac, šećer i sol, pa dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije. Promiješajte još dodatnih pet minuta ili sve dok glazura ne postane kremasta.