Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Želite li odgovor na njega, mail završite s ‘Unaprijed zahvalan’

Želite li odgovor na njega, mail završite  s ‘Unaprijed zahvalan’
1

Poruke sa završetkom “Unaprijed zahvalan” dobile su 65,7 posto odgovora. Na poruke koje na kraju imaju “Lijep pozdrav” odgovoreno je u 53,9 posto slučajeva...

VIDEO

Završetak e-mail poruke utječe na to hoće li vam čovjek kojem pišete odgovoriti, pokazala je analiza Boomeranga, aplikacije za e-mailove. Najbolji način za završetak e-maila je zahvalnost, a najučinkovitiji završni izraz je: “Unaprijed zahvalan”, pokazuje analiza. 

Za potrebe studije, u Boomerangu su pregledali završetke više od 350.000 e-mailova u kojima su ljudi tražili pomoć ili savjet, nadajući se odgovoru. Izdvojili su osam završnica koje su se pojavile više od 1000 puta i izračunali postotak odgovaranja na e-mailove sa svakim od tih završetaka.  

7 načina kako izbjeći prehladu na poslu u sezoni viroza i upala
7 načina kako izbjeći prehladu na poslu u sezoni viroza i upala

Poruke sa završetkom “Unaprijed zahvalan” dobile su 65,7 posto odgovora. Na poruke koje na kraju imaju “Lijep pozdrav” odgovoreno je u 53,9 posto slučajeva, a na one koje završavaju sa “Sve najbolje” u 51,2 posto slučajeva. U prosjeku je odgovoreno na 47,5 posto, pokazala je analiza Boomeranga, u kojoj je citirano i istraživanje iz 2010. objavljeno u časopisu Journal of Personality and Social Psychology.

Njime je utvrđeno da je dvostruko vjerojatnije da ćete dobiti odgovor na elektroničku poštu kojom tražite povratne informacije ako u poruku uključite izraz zahvalnosti. A Will Schwalbe, stručnjak za poslovnu komunikologiju i bonton, smatra da je “Sve najbolje” najprikladniji pozdrav kojim možete završiti poruku. 

- Izrazi kojima želite nekom dobro kao što su ‘Sve najbolje’ i ‘Svako dobro’ među najsigurnijim su mogućim izborima za završetak poruke jer nisu štetni, a gotovo su univerzalno prikladni. U redu je napisati ‘Hvala’ ako izražavate zahvalnost za uslugu koju vam je netko napravio, no loše ako predstavlja naredbu prerušenu u preuranjenu zahvalnost kojom želite obavezati nekog da vam odgovori - objašnjava Schwalbe. 

Evo kako izbjeći da vas netko 'udavi' pričanjem dok putujete
Evo kako izbjeći da vas netko 'udavi' pričanjem dok putujete

No slanje e-maila bez pozdrava smatra se nepristojnim i ne preporučuje se u poslovnom svijetu. Pozdrav treba biti u skladu s tonom cijele poruke. Za neutralan formalni završetak jednostavno napišite “S poštovanjem”. I izraz “Pozdrav” daje poruci profesionalan, neutralan ton, no želite li da zvuči toplije, napišite “lijep” ili “srdačan pozdrav”. Nakon pozdrava, ne zaboravite se potpisati punim imenom i prezimenom. 

Izrazi za kraj:

  • Poruke koje završavaju s “Hvala vam” dobivaju 57,9 posto odgovora.
  • Na poruke s izrazom “Živjeli” odgovara se u 54,4 posto slučajeva.
  • Na “Srdačan pozdrav” odgovara se u 52,9 posto slučajeva.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'