Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
50 komentara

Želite li troje, prvo dijete treba roditi s 23., a dvoje - prije 27.

Nakon 32. godine života, šanse za samo jedno dijete drastično se smanjuju, a čekate li do 38., mogućnost za uspjeh smanjuje se na manje od 50 posto

Dreamstime
Foto: Dreamstime
50 komentara

Tempiranje je važno, osobito ako je ono povezano s tzv. biološkim satom. Naime, žene koje žele imati troje djece, prvo bi trebale roditi sa 23. Planiraju li samo jedno dijete, bilo bi poželjno da ga imaju do 32. godine jer se nakon toga šanse za uspjeh mijenjaju do 90 posto. One koje žele imati dvoje djece, trebale bi početi sa 27 kako bi imale 90 posto šanse da to postignu. Odgađaju li dijete do 38. godine, mogućnost je začeća manja od 50 posto, pokazuje istraživanje Sveučilišta u Rotterdamu, a prenosi Daily Mail.

Las Vegas Fertility

Odgađanje ima velik utjecaj na plodnost

Žene koje žele imati troje djece, prvo bi trebale roditi sa 23. Planiraju li samo jedno dijete, bilo bi poželjno da ga imaju do 32. godine jer se nakon toga šanse za uspjeh mijenjaju do 90 posto. One koje žele imati dvoje djece, trebale bi početi sa 27 kako bi imale 90 posto šanse da to postignu. Odgađaju li dijete do 38. godine, mogućnost je začeća manja od 50 posto, pokazuje istraživanje Sveučilišta u Rotterdamu, a prenosi Daily Mail.

Današnje generacije mladih žena u prosjeku rađaju oko četiri godine kasnije i manji broj djece nego što su rodile njihove majke, pokazuju istraživanja. Sociolozi objašnjavaju kako je razlog odgađanja majčinstva strah od nazadovanja u karijeri, nespremnost na toliku odgovornosti, a mladi parovi često ističu potrebu za sigurnošću ispred djece pa tako žele riješiti stambeno pitanje i ostvariti karijeru prije roditeljstva, a jedan od čestih razloga odgađanja osjećaj je nezrelosti i nespremnosti za životne promjene.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message