Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Želite se što prije oporaviti od operacije? Nabavite si cvijeće

Iako je slanje cvijeća nekom tko leži bolestan uobičajena gesta, pokazalo se da može biti korisnije nego što mislimo. Naime, osim što lijepo izgleda i miriše, cvijeće može imati itekako pozitivne učinke na zdravlje

Shutterstock
Foto: Shutterstock
2 komentara

Američko društvo za znanost o hortikulturi provelo je studiju kojom se trebalo ustvrditi imaju li biljke terapijski utjecaj na pacijente koji su prošli razne vrste operacija, a rezultati su začudili i znanstvenike.

Pacijenti su, njih 90, bili podijeljeni u prostorije s biljkama i bez njih, a ispostavilo se da su oni koji su u sobi za oporavak imali cvijeće bili u puno boljem fizičkom stanju.

KSENIJA URLIČIĆ Kraljica ruža: Imam ih 1000, a suprug ih pelca svim susjedima

Prema toj su studiji oni koji su bili izloženi cvijeću imali niži krvni tlak i broj otkucaja srca, manje su osjećali bol, tjeskobu i umor, a bili su i pozitivniji i zadovoljniji od bolesnika bez biljki u sobama. Ovo je istraživanje tako pokazalo da bi cvijeće trebalo biti 'dopunska terapija' za pacijente koji se oporavljaju od bilo kakve operacije. 

Foto: Dreamstime

Prema medicinskoj studiji objavljenoj u Complementary Therapies In Medicine, čak i cvijeće koje nije u zemlji i od kojeg je već napravljen buket može pomoći da se osjećamo bolje i da smo manje pod stresom, piše portal Bazzar

TAJNE SAVRŠENOG CVIJEĆA Za svako mjesto u vrtu postoji prikladna sorta lijepih perunika

U toj su studiji djevojke na fakultetima dobile vaze sa svježim ružama koje su držale u sobama u domu, a rezultati su pokazali da su zbog toga bile opuštenije, te da su manje osjećale posljedice stresa nego prije.

POKAZALA SVE: Slavna ljepotica osvanua gola u novinama

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message