Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Žena najviše želi muškarca koji zna prepoznati da je uzrujana

Žena najviše želi muškarca koji zna prepoznati da je uzrujana
1

Empatičnost i komunikativnost su osobine koje imaju partneri najsretniji u vezi. Dok je ženama bitnije dijeljenje negativnih osjećaja, muškarcima preferiraju pozitivne

VIDEO

Zadovoljstvo u vezi u velikoj mjeri ovisi o tome koliko su partneri empatični i sposobni pročitati međusobne "signale", utvrdila je studija Sveučilišta Harvard. Za žene, važnije im je da partner zna "čitati" njihove negativne osjećaje te su sretne ako njihov partner razumije i primjećuje da su uzrujane. Kod muškaraca to je jednostavnije, oni su sretni ako je njihova partnerica sretna, a ne dok znaju da je ljuta ili uznemirena, prenosi Time Healthland.

U istraživanju koje je obuhvatilo 156 heteroseksualnih partnera, znanstvenici su ocjenjivali koliko partneri uspješno tumače neverbalne signale. Potom su ocjenjivali emocionalne reakcije partnera kao izrazito negativne, neutralne ili pozitivne, isključivo prema govoru tijeka svoje bolje polovice u insceniranim situacijama.

Žene su se osjećale puno zadovoljnije ako su ispravno procijenile da je njihov partner nezadovoljan, ali i ako je on to isto uspio primijetiti kod njih. 

Psiholozi to objašnjavaju na način da žene u partneru traže potporu u teškim životnim situacijama i to im je test za zajedničku budućnost. Onoga koji ne obraća pažnju na njeno raspoloženje smatra emocionalno neinteligentnim i nesuosjećajnim.

Također, ženama je drago primijetiti da je njihov partner uzrujan jer to znači da se on ne udaljava od njih u lošim raspoloženjima, već želi da ih zajednički prevladaju. Muškarci pak ne vole dijeliti negativne osjećaje s partnericom, a na neki način ih vide i kao prijetnju vezi.

- Iako su muško-ženski odnosi kompleksni, što su muškarci i žene u odnosu komunikativniji i empatičniji, to im njihov odnos donosi više zadovoljstva - rekla je voditeljica studije, dr. Shiri Cohen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti