Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Žena pala u anafilaktički šok zbog seksa sa svojim mužem

Žena pala u anafilaktički šok zbog seksa sa svojim mužem
1

Nakon što je dobila proljev, osip i strašno se znojila, žena je završila na hitnoj. Iako su liječnici prvo posumnjali na sepsu, otkrili su da ima alergiju na penicilin, koji je uzimao - suprug

VIDEO

Amerikanka (46) iz Baltimorea u Marylandu, pretrpjela je anafilaktički šok, po život opasnu alergijsku reakciju na penicilin nakon nezaštićena seksa sa suprugom.

U roku od sat vremena od snošaja po koži su joj izbile crvene mrlje, počela se jako znojiti i uhvatila ju je jaka vrtoglavica. Kad su joj se simptomi pogoršali, s izrazitim svrbežom kože i proljevom, odveli su je na hitnu. Liječnici su ustanovili da je imala alergijsku reakciju na penicilin, iako im je rekla da nije uzimala nikakav lijek ili bilo koju neobičnu hranu tog dana. 

Pokretanje videa...

01:36

No prvo su pretpostavili da boluje od sepse, jer joj je krvni tlak bio izrazito nizak. Dali su joj infuziju, te antibiotike za suzbijanje sepse. No naknadni testovi otkrili su da nema infekcije i da je ona zapravo bila u anafilaktičkom šoku - prekomjernoj reakciji imunološkog sustava na tvar za koju "vjeruje" da je štetna za tijelo. Anafilaktički šok uzrokuje i nagli pad tlaka, a dišni putevi se sužavaju, uzrokujući gušenje, a to nekad može biti kobno. 

Njezin suprug uzimao je nafcilin, oblik penicilina, za liječenje upale srčanog mišića, pa je njenu reakciju uzrokovao "sjemenski prijenos nafcilina", kako su naposljetku zaključili liječnici. Tada su joj dali adrenalin, koji se daje kod anafilaktičkog šoka, jer opušta mišiće oko dišnih putova u plućima, te pomaže da se podigne krvni tlak. 

Ženini su se simptomi "popravili" u roku 24 sata i mogla je napustiti bolnicu. Liječnici su joj propisali i epipen za slučaj da ponovno dođe do slične reakcije. Zabranili su joj seks sa suprugom najmanje tjedan dana nakon što on popije kuru antibiotika. 

Penicilini, kao i drugi antibiotici, koncentriraju se u spermi, a vagina ih može apsorbirati. Zato liječnici sada apeliraju na kolege i farmaceute da budu svjesni potencijalnih rizika propisivanja tih lijekova, pogotovo ljudima čiji partneri imaju alergijske reakcije. 

U ožujku je 31-godišnja Španjolka također završila u anafilaktičkom šoku nakon što je partneru pružila oralni seks. Nepoznata žena progutala je sjeme svog ljubavnika i nakon toga počela povraćati, gušila se i osula crvenim mrljama. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku