Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
117 komentara

Žene presađuju pubične dlake kako bi dulje izgledale 'mlado'

Oko 10 posto Korejki pati od dermatološke bolesti koja izaziva ispadanje pubičnih dlaka, a kako su one tamo simbol mladosti i plodnosti - masovno ih presađuju

Fotolia
Foto: Fotolia
117 komentara

Sve veći broj Korejki posjećuju estetske kirurge, no ne kako bi stavile silikone ili izvadile višak masnog tkiva liposukcijom, već kako bi presadile dlake s glave na genitalno područje, kažu iz Internacionalnog društva za presađivanje dlaka. U Koreji se primjećuje 160-postotni rast pacijentica koje su obavile taj zahvat, piše Daily Mail.

Osim kod Korejki, ova je vrsta operacije popularna i kod Mongolki, a te etničke skupine žena općenito imaju manje pubičnih dlaka nego one u ostatku svijeta. Također, oko 10 posto njih pogađa dermatološki problem zbog kojeg pubične dlake ispadaju, a zahvat transplantacije košta oko 12.000 kuna.

I dok u zapadnim društvima žene mahnito depiliraju dlake - bilo da ih briju, čupaju šećernom pastom i voskom ili čak laserski uklanjanju, Korejke bi platile velike novce da budu na njihovom mjestu - s puno dlaka.

Općenito, u Koreji se dlake smatraju simbolom plodnosti i mladolikosti, a njihov gubitak smatra se i gubitkom seksepila, pa čak i ženske ljepote.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message