Lifestyle

Komentari 23

Žene traže 'ljepotane' zato jer žele što zdravije potomstvo

Žene traže 'ljepotane' zato jer žele što zdravije potomstvo

Muškarci sa zdravijim imunitetom imaju veću razinu testosterona što privlači pripadnice ljepšeg spola jer žele te zdrave gene prenijeti na buduće potomstvo

Žene koje žude za poznatim holivudskim ljepotanima poput Brada Pitta i Georgea Clooneya zapravo privlači njihov imunološki sustav, otkriva studija Sveučilišta Abertay provedena na muškarcima u 20-im godinama života, a piše Daily Mail

Znanstvenici su pratili njihovu reakciju na cjepivo protiv hepatitisa, a osim toga izmjerili su im i razinu testosterona i kortizola u organizmu. Zatim su ženama pokazali njihove fotografije i one su trebale ocijeniti njihovu privlačnost od jedan do 10. Muškarci sa snažnijim imunitetom imaju više testosterona, a žene su ih označile kao privlačnije, za razliku od muškaraca s nižom razinom spolnog hormona, potvrđuje istraživanje.  

Naglašene crte lica i uvježbana tijela znak su da muškarci imaju više antitijela za borbu protiv bolesti. Žene oni muškarci koji imaju veću razinu testosterona privlače zato jer imaju zdrav imunološki sustav. One nesvjesno traže partnera sa zdravim genima koje mogu prenijeti na potomstvo.  

- Rezultati istraživanja dokazuju da što smo zdraviji to smo privlačniji. Žene zapravo traže muškarca sa zdravim genima koje mogu prenijeti na potomstvo - tvrdi voditeljica istraživanja dr. Fhionna Moore. 

Najčitaniji članci