Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Žene u muškarcima sa skupim autima 'vide' samo avanturu

Sindrom pauna označava potrebu muškaraca da žensku pažnju privuku bogatsvom čiji je simbol luksuzni auti, no žene koje žele ozbiljnu veze oni neće privući

24 sata
Foto: 24 sata
3 komentara

Brzi i moćni auti poput jaguara i porschea za mnoge su muškarce velika želja, no žene ne dijele njihovu fascinaciju za luksuznim  "limenim ljubimcima".  Pripadnice "ljepšeg spola" muškarca u skupocjenom automobilu doživljavaju kao razmetljivog i umišljenog, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Texas.

Znanstvenici težnju muškaraca za luksuznim autima u kojima će se moći pokazivati i istavljati dobrim dojmom nazivaju "sindromom pauna" po uzoru na tu životinju koja se šepuri pokazujući svoje bogato i šareno perje kako bi zaveli ženke.

- Muškarci vjeruju kako svojim bogatstvom mogu privući pozornost žena, ali žene će pri prvom pogledu na muškarca u skupocjenom autu pomisliti na mogućnost avanture, a ne ljubavi - zaključio je voditelj studije, dr. Vladas Griskevicius.

Objašnjava kako i muškarci koji uživaju u takvim statusnim simbolima odašilju "signale" da su površni, kao i nezainteresirani za ozbiljnije veze.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message