Lifestyle

Komentari 38

Žene vole deblje muškarce, ali samo ako su dovoljno bogati

Žene vole deblje muškarce, ali samo ako su dovoljno bogati

Muškarci dobivenu kilažu kompenziraju novcem kako bi i dalje bili privlačni istom tipu žena, a žene ulaganjem u svoje obrazovanje, otkriva istraživanje na 667 parova

Za svakih deset posto povećanja indeksa tjelesne mase, neženje moraju povećati svoje plaće za dva posto da bi jednako privlačili žene, otkriva studija Sveučilišta Columbia provedena na 667 parova. Ona je ujedno otkrila i da ženama ne smetaju punašniji muškarci ukoliko imaju puno - novca. 

Prema novootkrivenoj formuli, muškarac prosječne visine od 180 centimetara i 80 kilograma koji zarađuje 100.000 dolara, trebao bi dobiti povišicu plaće od 2000 dolara u slučaju da se udeblja 9 kilograma kako bi bio jednako privlačan istim atraktivnim ženama kao i prije, prenosi New York Post. Za razliku od muškaraca, žene dobivenu kilažu kompenziraju višim stupnjem obrazovanja. 

- Muškarci i žene više vole mršave i bogate supružnike, nego punašnije i siromašne. A i lakše je promijeniti indeks tjelesne mase nego visinu plaće ili razinu obrazovanja - ističe voditelj istraživanja ekonomist Pierre-Andre Chiappori. 

Najčitaniji članci