Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zid stvara atmosferu u domu i 'priča' obješenim unikatima

Zid stvara atmosferu u domu i 'priča' obješenim unikatima
1

Moja minigalerija: Ukrasni tanjurići, grupirani i uokvireni različiti pivski podlošci, pa čak i omiljene tkanine, pretvaraju prazan zid u prostor za izložbu gostima

VIDEO

Kako soba ne bi djelovala bezlično i otužno, dovoljno je prazan zid ukrasiti unikatima - i to bez puno novca te s vrlo malo truda. Tako će, primjerice, dnevni boravak postati originalno utočište s upečatljivom “vizualnom pričom” uz dozu kreativne domišljatosti, pa će i vlastite crtkarije postati umjetnički izlošci u “minigaleriji” doma.

Kako se ljudi većinom osjećaju ugodno okruženi dragim sjećanjima, umjesto skupim umjetninama, okružite se kolažem uspomena - uokvirite vlastite fotografije, crteže ili motivacijske poruke, razglednice, koncertne karte, pa čak i račun iz šik pariškog bistroa na kojemu ste s prijateljicom ostavili otisak žarkocrvenog poljupca. 

Retroposlužavnici, ukrasni tanjurići ili originalno grupirani i uokvireni različiti pivski podlošci ili čepovi također mogu postati dio šarmantnoga privatnog prostora. Neumorni čitači svoju ljubav mogu “zapisati” i na zidu. Za to je potrebno nekoliko skeniranih ili pravih korica knjiga, koje će, nakon što ih uokvirite i objesite, činiti literarnu umjetničku zidnu instalaciju. 

Pri uređenju zaokružite priču

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Okviri jednakih boja stvaraju ugodnu homogenost, a dinamiku i upečatljivost postići ćete dodavanjem predmeta poput vaza, tanjurića, biljaka i suvenira u međusobno odgovarajućim bojama. Pobrinite se da cjelokupni postav djeluje poput zaokružene intimne priče.

Omiljene tkanine kao umjetnine

Želite li odskočiti od tradicionalnog uređenja slikama i fotografijama, pozabavite se tkaninama. Dizajn najdražeg stolnjaka, zastora, prekrivača, čak i saga, uokviren poput umjetničkog djela, prostoriji lako može podariti novi izgled.

Kombiniranjem do vizualnog pogotka

Koliko god neodoljiva, samo jedna veća slika ponekad je premala da zaokruži prazan zid. Okružite li je manjima, možda postane baš ono što ste zamišljali. Osim što ih se može objesiti, umjetničke ili drage predmete može se uza zid i prisloniti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru