Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Zid stvara atmosferu u domu i 'priča' obješenim unikatima

Moja minigalerija: Ukrasni tanjurići, grupirani i uokvireni različiti pivski podlošci, pa čak i omiljene tkanine, pretvaraju prazan zid u prostor za izložbu gostima

Fotolia
Foto: Fotolia
0 komentara

Kako soba ne bi djelovala bezlično i otužno, dovoljno je prazan zid ukrasiti unikatima - i to bez puno novca te s vrlo malo truda. Tako će, primjerice, dnevni boravak postati originalno utočište s upečatljivom “vizualnom pričom” uz dozu kreativne domišljatosti, pa će i vlastite crtkarije postati umjetnički izlošci u “minigaleriji” doma.

Kako se ljudi većinom osjećaju ugodno okruženi dragim sjećanjima, umjesto skupim umjetninama, okružite se kolažem uspomena - uokvirite vlastite fotografije, crteže ili motivacijske poruke, razglednice, koncertne karte, pa čak i račun iz šik pariškog bistroa na kojemu ste s prijateljicom ostavili otisak žarkocrvenog poljupca. 

Retroposlužavnici, ukrasni tanjurići ili originalno grupirani i uokvireni različiti pivski podlošci ili čepovi također mogu postati dio šarmantnoga privatnog prostora. Neumorni čitači svoju ljubav mogu “zapisati” i na zidu. Za to je potrebno nekoliko skeniranih ili pravih korica knjiga, koje će, nakon što ih uokvirite i objesite, činiti literarnu umjetničku zidnu instalaciju. 

Pri uređenju zaokružite priču

Okviri jednakih boja stvaraju ugodnu homogenost, a dinamiku i upečatljivost postići ćete dodavanjem predmeta poput vaza, tanjurića, biljaka i suvenira u međusobno odgovarajućim bojama. Pobrinite se da cjelokupni postav djeluje poput zaokružene intimne priče.

Omiljene tkanine kao umjetnine

Želite li odskočiti od tradicionalnog uređenja slikama i fotografijama, pozabavite se tkaninama. Dizajn najdražeg stolnjaka, zastora, prekrivača, čak i saga, uokviren poput umjetničkog djela, prostoriji lako može podariti novi izgled.

Kombiniranjem do vizualnog pogotka

Koliko god neodoljiva, samo jedna veća slika ponekad je premala da zaokruži prazan zid. Okružite li je manjima, možda postane baš ono što ste zamišljali. Osim što ih se može objesiti, umjetničke ili drage predmete može se uza zid i prisloniti. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message