Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Život u Arktičkom krugu: 'Ispred ureda je kavez koji nas štiti od napada polarnih medvjeda!'

Život u Arktičkom krugu: 'Ispred ureda je kavez koji nas štiti od napada polarnih medvjeda!'
9

Čovjek koji radi u Arktičkom krugu dokumentira brojne opasnosti svog svakodnevnog života - od vremenskih prilika sve do zaštite od napada polarnih medvjeda. Njegov je video pravi hit na TikToku

VIDEO

Korisnik TikToka @titaniusanglosmith bilježi svoj život mrežnog administratora u Arktičkom krugu u nizu videozapisa. U svom najpopularnijem klipu do sada, gledateljima je pružio obilazak kaveza za zaštitu od polarnog medvjeda koji je sagrađen ispred njegovih vrata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bolesna žena 01:20

Objasnio je da mu kavez daje priliku vidjeti vreba li ga bijeli polarni medvjed u blizini i sprječava da ga napadnu. Video je pregledan više od 2,7 milijuna puta, prenosi Daily Mail.

Njegov život doista je čudesan i nije za svakoga, jer s velikom ljepotom dolaze i brojne opasnosti - ponajprije od smrzavanja. Dijeleći svoje video materijale, @titaniusanglosmith je skupio preko 30 tisuća pratitelja koji su fascinirani njegovim 'ekstremnim radnim mjestom'.

Rad u Arktičkom krugu

Prikazujući kavez postavljen ispred svog ureda, objasnio je kako se radi o svojevrsnom 'zatvoru' koji ga štiti.

Izum nastao zbog gubitka života

- Ovo se zove kavez za polarne medvjede, no nije za njih već za ljude poput mene, da me zaštiti od njih. Tako ih mogu gledati i biti siguran. Neka počiva u miru čovjek zbog kojeg imamo ovakve kaveze - rekao je, dok je jedan komentator samo dodao: 'Zamislite da vam polarni medvjed kampira ispred vrata ureda'.

Brojni su gledatelji bili zabrinuti da se vrata previše lako otvaraju, ali @titaniusanglosmith je objasnio da to nije slučaj.

Priznao je kako njega, na sreću, dosad nije vrebao polarni medo kao plijen, no imao ih je prilike vidjeti. 

Završio je isječak demonstrirajući kako otvoriti vrata, rekavši: 'Ovo zapravo tako funkcionira'.

Rad u Arktičkom krugu

U drugom videu stajao je vani po kako bi odgovarao na pitanja pratitelja o polarnim medvjedima. Zabundan u jarko narančastu jaknu s kapuljačom, objašnjavao je kako oni opskrbljuju divlje životinje u arktičkom krugu.

- Medvjedi su zaštićena vrsta. Zato se trudimo držati nekoliko kilometara od njih kad god možemo, što nije uvijek moguće - istaknuo je.

Rad u Arktičkom krugu

Uvijek je zima

Kad je vrijeme za povratak kući, on mora isključiti svoj električni automobil i strugati snijeg i led sa prozora. Snimio je kako se provlači kroz snijeg i led u doista ekstremnim uvjetima - na debelom minusu i vjetru od 55 km/h.

Rad u Arktičkom krugu

'Nikada se više neću žaliti zbog svog putovanja na posao', komentirala je jedna osoba, dok je druga dodala: 'A ljudi se žale kad im zimi padne malo snijega'.

U prosincu je Šveđanka Cecilia Blomdahl podijelila TikTok video koji otkriva velike udaljenosti koje mora proći samo da bi prošetala svog psa usred popodneva na Svalbardu, norveškom arhipelagu južno od Sjevernog pola.

Područje je jedno od najsjevernije naseljenih područja na svijetu, a ono od sredine studenog do kraja siječnja ima danonoćni mrak.

Kad Cecilia želi prošetati psa u ovo doba godine, mora nositi nekoliko toplih slojeva, prednju svjetiljku i pušku, za slučaj susreta s polarnim medvjedima.

Nosi termo odjeću, ekspedicijske hlače i donju jaknu kako bi ostala topla. Također još dodaje kapu i šal koji prekrivaju veći dio lica.

Jednako je važno i 'Teletubby prednje svjetlo' na njezinoj glavi, koje osvjetljava put jer je vani totalno mračno - i nema baš uličnih svjetiljki.

Rad u Arktičkom krugu

- I naravno, to nije dovoljno. Ovdje imamo polarne medvjede, pa moramo svaki put kad smo vani sa sobom ponijeti pušku - objasnila je.

Kad je izašla van, pokazala je 'lijepo vrijeme' koje je dočekuje u 16 sati. Bilo je potpuno mračno i snijeg je padao. Iako se možda smrzavala, psi su uživali. Utrkivali su se natrag do kolibe, usput zaustavljajući se da bi se igrali na snijegu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku