Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Zlatna pravila nošenja rumenila za svaki tip kože i oblik lica

Zlatna pravila nošenja rumenila za svaki tip kože i oblik lica
6

Otkrijte kako rumenilo može trajati cijeli dan, kako ga treba nanositi ovisno o obliku lica, kako prikriti mane s njim te odabrati idealnu teksturu prema tipu kože

VIDEO

1. Zdrav sjaj

Cijela ideja nanošenja boje na obraze jest da ona glumi zdrav sjaj, objašnjava makeup artistica Laura Mercier. Zato ne idite u kontraste i ne birajte rumenila koja će izgledati prenapadno. 

2. Rumenilo prema tipu kože

Dobar izbor rumenila ovisi i o tome je li vaša koža suha, mješovita ili masna. Za normalnu do suhu kožu odlična su kremasta rumenila. Ona puno bolje prianjaju od drugih, a izgledaju prirodnije. Normalnoj do masnoj koži bolje će odgovarati puderasta formula. Ona se duže zadržava na koži od kremastih rumenala. Za masnu kožu najbolja su gel rumenila. Na masnoj koži odlično prianjaju, za razliku od suhe, na kojoj se vrlo teško razmazuju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Ono najbitnije - kist!

Kist je bitan. Za svjetlija rumenila nužni su gusti kistovi u obliku lepeze. Ona najbolje raspoređuju boju po licu, a stvaraju mek efekt. Ove četkice odlične su za sva mekša rumenila. Makeup artisti preporučuju ona od kozjih i konjskih vlakana zbog njihove mekoće. Prsti su najbolji alat koristite li kremasta ili gel rumenila.

4. Dobra podloga prije svega

Primer i dobar puder koji će prekriti sve nesavršenosti nužni su prije nanošenja rumenila. Primer nije toliko obavezan, ali puder je. Samo tako će rumenilo izgledati dobro i najbolje istaknuti crte vašeg lica. 

5. Završni "radovi"

Normalno do masna te masnija koža trebaju nakon nanošenja i vrlo tanak sloj pudera u prahu ili kamenu. Tako će se "zblendirati" puder ispod i osigurati cjelodnevnu trajnost. No puder u kamenu će omogućiti takvoj koži i lakše nanošenje rumenila. Ukoliko ne volite puder u prahu ili kamenu, i inače ga izbjegavate, nanesite ga samo na području gdje stavljate rumenilo. 

6. Prirodna mjesta rumenjenja

Nasmiješite se i otkrijte gdje se prirodno rumenite. Najčešće su to vrhovi obraza. Krenite odatle i kistom kružnim pokretima nanosite rumenilo prema uhu. Ovo je idealno nanošenje rumenila jer najviše pigmenta stavljate na mjesto gdje je rumenjenje prirodno najjače, a od tud ga širite prema kraju lica. 

7. Mali trikovi za sužavanje, povećavanje, produžavanje lica

Želite li suziti okruglo i šire lice nanesite rumenilo najprije na jagodice i razmazujte kistom prema obrazima. 

Ako želite popuniti tanko lice nanesite rumenilo na sredinu obraza i nanosite ga kružnim pokretima duž obraza i ravno prema ušima. Užim licima najviše odgovaraju ružičaste nijanse rumenila. 

Želite li skratiti dugačko lice nanesite rumenilo samo na vrh obraza, šireći kistom rumenilo prema ušima. Tada s malo rumenila napravite tzv. "osmicu", od obraza prema ušima pa prema čelu. Vratite se do sredine obraza pa kružnim pokretom četkicom dođite do brade. Tako ćete postići širinu lica. 

8. Rumenilo koje traje cijeli dan...

Rumenilo će trajati duže, a ne samo prva dva sata, nanesete li najprije kremasto rumenilo, ostavite ga da se upije, a potom preko njega stavite ono u prahu ili kamenu. 

9. Pravila o glitter i mat sjenilima

Rumenila sa sjajem izbjegavajte u dnevnim prigodama i pogotovo ako radite pod umjetnim svjetlom jer biste mogli izgledati kao da ste upravo došetali iz kluba. Sjajna rumenila odlično oživljavaju sivo lice, ali namijenjena su prigušenim svjetlima u restoranima i klubovima. Također vodite računa i o svojoj koži. Tako će mat rumenila puno više odgovarati masnijoj koži, a sjajnija suhoj. 

10. Utvrđivanje gradiva - zdravi sjaj

Kao što smo rekli na početku, osnova rumenila je da glumi prirodan sjaj. Zbog toga pripazite s količinom rumenila i prije nego izađete iz kuće pokušajte pronaći izvor prirodne svjetlosti za posljednju provjeru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru