Lifestyle

Komentari 1

Zločestih osam: Ovo su glavni sastojci na koje ste alergični

Zločestih osam: Ovo su glavni sastojci na koje ste alergični

Osam je namirnica, tzv. velikih osam, koje uzrokuju više od devedeset posto svih alergija na hranu. Proteini u tim namirnicama glavni su okidači alergijskih reakcija

Kuhanjem hrane odgovorni proteini se ne uništavaju, što znači da u jednakoj mjeri i kuhana i sirova hrana mogu uzrokovati alergijsku reakciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice koje uzrokuju 90% reakcija

Ako ste alergični na kravlje mlijeko, postoji mogućnost da ste alergični i na govedinu, a ta mogućnost raste u odnosu na kozje mlijeko. Naime, ako imate alergiju na kravlje mlijeko, postoji mogućnost da ste alergični i na kozje i to čak 92 posto. Alergija na losos nosi rizik od 50 posto da ste alergični i na list i sabljarku, a ako ste alergični na škampe, rizik je 75 posto da ne biste smjeli jesti rakove i jastoge.

POGLEDAJTE VIDEO: Ove sitne namirnice mogu uzrokovati mnogo problema

Nutritivne alergije najčešće se javljaju kod djece, ali ni odrasli ih nisu pošteđeni . Alergija na ljuskare, ribu, kikiriki i orahe najčešći su uzročnici alergija kod odraslih. Ukoliko imate neku od alergija, morat vrlo pažljivo čitati deklaracije na proizvodima i pitati susjedu ima li oraha u kolačima.

Najčitaniji članci