Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Znate li što je 'mermaiding'? Popularan trend na društvenim mrežama koji oduzima dah

Znate li što je 'mermaiding'? Popularan trend na društvenim mrežama koji oduzima dah

Moderne sirene daleko su od Anette Kellerman i njezinog uskog crnog kupaćeg kostima. Sada imaju ukrašene i iznimno detaljne kostime s realističnim teksturama i izgledom

VIDEO

Mistična bića za koja se smatralo da su samo priča - sirene - ušle su u 'mainstream'. Radi se o činu nošenja repa sirene u kostimu, koristeći obje noge zajedno za plivanje. Aktivnost je postala popularna posljednjih godina, a mnogi sudjeluju u njoj radi rekreacije ili čak zbog posla.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Postoji niz različitih tvrtki koje proizvode repove sirena koje možete kupiti, a postoji i sve veći broj emisija, konferencija i festivala sirena koji se održavaju diljem svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, sirena nije izum 21. stoljeća. One plivaju okolo više od stotinu godina.

Čarobno putovanje kroz umjetnička djela Van Gogha
Čarobno putovanje kroz umjetnička djela Van Gogha

Australska sirena Annette Kellerman

Nevjerojatna plivačica postala je filmska zvijezda koju se često vidi kao prvu sirenu. Počela je plivati ​​jer je imala rahitis, a plivanje joj je pomagalo da ojača noge. Sa samo 18 godina putovala je Europom s ciljem da prepliva njezine najznačajnije rijeke. Čak je pokušala preplivati ​​La Manche, ali nije uspjela.

Umjesto toga, nastavila je izvoditi točku sirene i podvodni balet na londonskom hipodromu. Na jednom od svojih nastupa zapela je za oko princu Arthuru, sinu kraljice Viktorije, koji ju je pozvao da nastupi u londonskom Bath Clubu - klubu za gospodu. Dio uvjeta za njezinu izvedbu bio je da pokrije noge kako bi izazvala poštovanje.

Borba protiv jet laga: evo kako se pripremiti za promjenu zone
Borba protiv jet laga: evo kako se pripremiti za promjenu zone

Budući da joj je za nastup trebao lagani kupaći kostim, na muški kupaći kostim sašila je crne tajice. Odijelo je postalo poznato kao 'The Kellerman'. Iako je za svoje nastupe koristila svoju kupaću odjeću, u svojim je filmovima počela nositi kostime sirena za plivanje. Većina filmova koje je snimila imala je vodenu temu i u njima je glumila sirene. Sama je dizajnirala i izradila veliki broj ovih kostima.

Weeki Wachee Springs

Sredinom 1940-ih započela je prva velika predstava sirena. Ovu vodenu predstavu, koja se nalazi u državnom parku Weeki Wachee Springs na Floridi, kreirao je Newton Perry koji je trenirao američke specijalne mornaričke postrojbe SEAL, da plivaju pod vodom tijekom Drugog svjetskog rata. Kad je rat završio, mislio je da je Weeki Wachee savršeno mjesto za ovaj novi nastup.

Napravio je crijeva za disanje koja bi izvođači koristili, umjesto da sa sobom nose boce kisika. Perry je prostor za promatranje, odnosno publiku, smjestio u prirodni izvor kako bi mogli gledati sirene pod vodom.

Kad su tek započele, one nisu bile baš popularna atrakcija, ali svejedno su priređivale zabavne predstave.

Izvodile bi balet, jele banane i pile negazirana pića - sve pod vodom. S vremenom su predstave postale popularne i sirene su nastupale osam puta dnevno - bila je to prava produkcija koja je uključivala rekvizite, glazbu i priče. Predstave sirena i dalje se izvode u Weeki Wacheeju, iako s nekim izmjenama tijekom godina - poput dodavanja većeg prostora za gledanje.

Moderne sirene

Moderne sirene daleko su od Anette Kellerman i njezinog uskog crnog kupaćeg kostima. Sada imaju ukrašene i iznimno detaljne kostime s realističnim teksturama i izgledom. Plivanje sirena također je uzelo maha kao sport, koji se više ne povezuje samo s čisto rekreativnim plivanjem i nastupima.

Za putoholičare: Ako planirate putovati s bebom, ovih 5 stvari obavezno ponesite
Za putoholičare: Ako planirate putovati s bebom, ovih 5 stvari obavezno ponesite

Sada je dio Udruge umjetničkog plivanja SAD-a, a postoje mnoga lokalna i državna natjecanja. Natjecanja uključuju freestyle rutine kao i različite kategorije koje se ocjenjuju samo na temelju vještine.

U travnju 2021., 110 sirena okupilo se kako bi oborilo Guinnessov svjetski rekord za najveću podvodnu predstavu sirena u Atlantis Resortu u Kini. Izvođači su se sastali unaprijed radi treninga i vježbanja svoje rutine prije nego što su je predstavili publici, donosi The Vintage News.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...