Lifestyle

Komentari 1

Zvjezdana galaksija: Kreativna zabava za sve željne aktivnosti

Zvjezdana galaksija: Kreativna zabava za sve željne aktivnosti

Umjesto da sjede ispred televizije ili tableta, aktivirajte svoje klince ovom interesantnom i 'svjetlucavom' aktivnošću. Trebaju vam ostaci pastela, šljokice i silikonski kalup za čokoladice...

Kreativnost i kreativno razmišljanje se treba poticati. U današnje doba kad je većina stvari u našem životu mehanizirana, djeca su u školi opterećena klasičnim učenjem s rijetkim pokusom ili kreativnim radom, kreativno razmišljanje se često zapostavlja.

POGLEDAJTE VIDEO: Prednosti igranja društvenih igara

Ono može biti jako korisno u životu, pogotovo u situacijama kad se od ljudi očekuje 'razmišljanje izvan okvira'. A kad je bolje početi kreativno se izražavati nego kad su djeca još mala? Za početak, probajte nešto lagano, poput ove zvjezdane galaksije, koja može još dugi niz godina biti ukras u dječjoj sobi.

Zvjezdana galaksija

Sastojci:

Postupak

1. Uzmite stare bojice i uklonite s njih papirnate omote. Ako se teže skidaju namočite ih u vodi par minuta. 

2. Slomite bojice na manje komade i stavite ih u silikonski kalup. U kalupe možete stavljati pastele iste boje ili različitih boja, prema želji.

4. Pospite šljokice po složenim pastelama u kalupu.  

5. Upalite paćenicu, stavite grijati na 140°C i ubacite kalup s pastelama i šljokicama unutra. treba otprilike 5 minuta da se pastele otope, ali uzevši u obzir da nisu sve pećnice jednake, provjerite svako malo kako napreduje rastapanje. Preporuka je da ih se izvadi čim se u potpunosti otope (ako predugo ostavite u pećnici mogu malo smrdjeti, samo ih ostavite na zraku da se počnu hladiti).

6. Kalup ostavite da se ohladi, ako vam se žuri možete ga staviti i u hladnjak. Prije pokušaja izvlačenja zvjezdica iz kalupa provjerite jesu li se potpuno ohladile.

Zvjezdice možete pomoću vrućeg ljepila zalijepiti na poster ili pobojani papir i staviti u dječju sobu. Ili ih možete staviti u veliku prozirnu posudu.