Obavijesti

Sport

Komentari 86

Šahtar primio sedam: Bayern uništio 'rudare' s igračem više

Šahtar primio sedam: Bayern uništio 'rudare' s igračem više
7

Bayern je u uzvratu 1/8 finala LP u Münchenu svladao Šahtar čak 7-0. Dva je gola zabio Thomas Müller i postao rekorder, a gostima je isključen igrač već u 3. minuti

VIDEO

Bayern u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Šahtaru nije mogao zabiti ni gol u Lavovu, no zato je sav bijes na Ukrajincima iskalio u uzvratu na Allianz Areni. Njemački prvak slavio je čak 7-0 protiv momčadi hrvatskog reprezentativca Darija Srne koja je 87 minuta morala igrati s desetoricom. Ta je pobjeda izjednačenje Bayernove rekordne u Ligi prvaka iz sezone 2011./2012. protiv Basela.

Sva nadanja Šahtara da bi bilo što mogao napraviti u Münchenu zapravo su se rasplinula nakon samo tri minute. Mario Götze ušao je u šesnaesterac s desne strane, na njega je s dvije noge startao Oleksandr Kučer, a sudac Willie Collum napravio je potez koji je odredio utakmicu. Dosudio je penal te Ukrajincu, čini se prestrogo, dao izravan crveni karton. Thomas Müller nije brinuo o tome i zabio je za 1-0.

Bavarci su s igračem više lakoćom kontrolirali utakmicu nakon vodećeg gola, no Pepa Guardiolu zabrinula je ozljeda Arjena Robbena zbog koje je Nizozemac morao napustiti igru već u 19. minuti.

Novi gol Šahtar je primio 11 minuta prije odmora. Nakon ubačaja s desne strane Lewandowski je pucao u blok, no lopta se odbila do Jérômea Boatenga koji je trebao samo zakucati loptu u praznu mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako su se gosti mogli ičemu nadati u drugom poluvremenu, planovi su im pali u vodu nakon samo šest minuta igre. Prvo je Franck Ribéry u 49. minuti na dodavanje Alabe pogodio iskosa za 3-0, a dvije minute poslije novi gol zabio je Thomas Müller nakon još jedne akcije po lijevoj strani.

Bio je to Nijemčev 26. gol u Ligi prvaka, čime se na listi strijelaca njemačkih nogometaša izjednačio s Mariom Gómezom.

Obrana Šahtara u potpunosti se raspala do kraja utakmice, pa je samo bilo pitanje s koliko će golova u mreži natrag kući. Peti gol Pjatovu zabio je Holger Badstuber glavom na ubacivanje Rafinhe u 63. minuti, a Robert Lewandowski kompletirao je set golova 15 minuta prije kraja. No ni to nije bilo sve, Mario Götze zabio je i sedmi u mreži Šahtara tri minute prije kraja i upotpunio katastrofu Ukrajinaca. Darijo Srna igrao je svih 90 minuta.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica

  • Bayern München - Šahtar Doneck 7-0 (ukupno 7-0)
    (Müller 4', 51', Boateng 34', Ribéry 49', Badstuber 63', Lewandowski 75', Götze 87')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener