Obavijesti

Sport

Komentari 299

Mandžo protiv Modrića, Raketa na PSG, Subašić protiv Juvea!

Mandžo protiv Modrića, Raketa na PSG, Subašić protiv Juvea!
4

Atletico i Real igrat će gradski derbi u četvrtfinalu Lige prvaka. Paris Saint-Germain će ugostiti Barcu u prvoj utakmici, Porto igra s Bayernom, Juve dočekuje Monaco

VIDEO

Repriza lanjskog finala Lige prvaka ove godine već u četvrtfinalu! Atletico Madrid igrat će protiv Real Madrida. Mandžo na Modrića. Paris Saint-Germain kao da je pupčanom vrpcom vezan za Barcelonu. Igrali su prije dvije godine u četvrtfinalu, ove godine u skupini, s sad ih je ždrijeb ponovno spojio. Zanimljivo, jedine poraze u ovosezonskom izdanju Lige prvaka PSG i Barcelona nanijeli su jedno drugome.

REUTERS/PIXSELL

Juventus je izvukao Monaco, u kojem brani najbolji golman Lige prvaka, naš Danijel Subašić, kojem se ostvarila želja o izbjegavanju Reala i Barcelone u četvrtfinalu natjecanja. Porto je izvukao Bayern München.

Španjolska dominacija

Španjolci dominiraju, imaju tri kluba među osam. Engleza nema. To je tek treći put u povijesti da ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka prolazi bez engleskih klubova. Ne tako davno znali su i međusobno igrati finale Lige prvaka, sad ih nema ni blizu završnice. 

Poker Hrvata u četvrtfinalu

Hrvatska ima četiri predstavnika u četvrtfinalu. Danijel Subašić u Monacu brani čudesno. Hrvat je najbolji golman Lige prvaka. Mario Mandžukić u Atleticu igra i ozlijeđen i jedan je od glavnih igrača. Ivan Rakitić svakim danom potvrđuje da je materijal za Barcelonu, a Santiago Bernabeu slavi povratak Luke Modrića, glavnog motora madridskog Reala.

PIXSELL/24sata/sport

Raspored četvrfinala:

  • 14. travnja: Atletico - Real, Juventus - Monaco
  • 15. travnja: PSG - Barcelona, Porto - Bayern

Uzvratne utakmice:

  • 21. travnja: Barcelona - PSG, Bayern - Porto
  • 22. travnja: Real - Atletico, Monaco - Juventus

Polufinala su 5/6. svibnja i 12/13. svibnja, a finale 6. lipnja u Berlinu.

Zanimljivosti:

  • Barca i PSG igrali su prije dvije godine u četvrtfinalu, ove godine u skupini, s sad ih je ždrijeb ponovno spojio. Iste momčadi igrale su finale Kupa kupova 1997. 
  • Real Madrid nije dobio Atletico Madrid u posljednjih osam međusobnih utakmica. Posljednja pobjeda u regularnih 90 minuta datira iz veljače prošle godine kad su "kraljevi" slavili 2-0 na Calderonu u Kupu kralja. U prošlosezonskom finalu Lige prvaka nakon 90 minuta bilo je 1-1. Real je na kraju osvojio titulu s 4-1.
  • Bayern je izgubio tek 1 od 22 natjecateljske utakmice protiv portugalskih klubova. I to baš protiv Porta u Europskom kupu 1987. godine.U zadnjih osam sezona Lige prvaka u polufinalu je bio najmanje jedan španjolski predstavnik.
  • Samo je PSG dobio Barcu ove sezone u Ligi prvaka. Parižani su i jedini koji su Kataloncima zabili tri gola u ovom natjecanju od sezone 2012./2013.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka, UŽIVO:

  • JUVENTUS - MONACO
  • PORTO - BAYERN
  • ATLETICO - REAL
  • PSG - BARCELONA
  • 12:10: Počeo je ždrijeb!
  • 12:00 Na pozornici je dobri stari Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe. Nezamisliv je ždrijeb Lige prvaka bez poznatog ćelavca koji upravo objašnjava pravila ždrijeba. U četvrtfinalu svatko može izvući svakoga. Proći će neko vrijeme dok ždrijeb ne počne. Uefa uvijek ima spreman program za ovakve prigode.
  • 11:59: Sve je spremno za ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka!
  • 11:50 Tako nam je svejedno koga ćemo izvući. Pogledajte prošlu godinu. Milan, Chelsea, Barcelona... A sve smo ih dobili. Što ako izvučemo Real? Ništa, morat ćemo ih dobiti. Barem smo navikli na njih, rekao je predsjednik Atletico Madrida.
  • 11:40 Ne bih htio Barcu ili Real, da ne bismo bili kao punjene paprike, rekao nam je Danijel Subašić uoči ždrijeba. No njegov napadač ne misli tako. 
  • - Htio bih Real! Moutinho, recimo, želi Porto. Ali ja bih baš volio igrati protiv Reala - rekao je napadač Monaca Anthony Martial.
  • 11:36 Tek treći put u povijesti u četvrtfinalu Lige prvaka nema engleskih klubova. Španjolci imaju tri predstavnika, a Francuzi prvi put nakon šest godina imaju svoja dva kluba među osam najboljih u Ligi prvaka.
  • 11:35 Hrvatska ima četvoricu igrača u četvrtfinalu. Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barcelona) i Mario Mandžukić (Atletico).
  • 11:30 Barcelona, Real, Atletico, PSG, Monaco, Porto, Juventus i Bayern. Kome će se "smračiti" na dan potpune pomrčine Sunca? Ždrijeb je otvoren. Nema pravila. Barcelona može izvući Real, možemo gledati reprizu lanjskog finala...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani