Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Zdrava i njegovana kosa kao iz salona uz domaće pripravke

Zdrava i njegovana kosa kao iz salona uz domaće pripravke
1

Zbogom ispucalim vrhovima: Mješavina prirodnih ulja oštećenoj će kosi vratiti elastičnost i dati divan sjaj, a sjemenke piskavice spriječiti njeno ispadanje

VIDEO

Ako je kosa ispucala i beživotna, obnovite je mješavinom bademova, maslinova, ricinusova i ružina ulja. Mješavinu prirodnih ulja utrljajte u kosu prije spavanja pa ujutro isperite blagim šamponom. Uz ulje, i banane su sjajan sastojak prirodnih maski za kosu. Bogate su vitaminima i uljima, a posebno su korisne za povećanje elastičnosti kose koja sprječava pucanje. Uz to, pomažu i da se riješite prhuti. 

Pomiješajte pola banane s malo vode, 50 grama majoneze, 15 mililitara maslinova ulja i 30 grama meda. Nanesite masku od korijena do vrhova kose i ostavite da odstoji 20 minuta. Kako biste održali kosu zdravom, nekoliko puta u tjednu u tjeme umasirajte smjesu majoneze, meda i malo vode. Osim toga, med možete pomiješati i s maslinovim uljem, avokadom i vodom. 

Ta maska odgovara i oštroj i suhoj kosi. No najjednostavniji pripravak koji kosi vraća jačinu ipak su umućena jaja s malo maslinova ulja.

Crni čaj za jačanje vrhova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomiješajte žlicu ruma i žlicu nezaslađenoga crnog čaja te nanesite na vrhove. Ostavite da djeluje sat vremena, a može i dulje, pa isperite.

Papajom i jogurtom protiv ispucalih vrhova

Ogulite papaju i izvadite joj sjemenke. Nakon toga je usitnite u blenderu. Dodajte pola šalice jogurta te dobro utrljajte u tjeme i kosu. Isperite toplom vodom nakon 30 minuta.

Sjemenke piskavice sprječavaju opadanje

Usitnite sjemenke piskavice koje su se tijekom noći namakale u vodi. Umasirajte smjesu u tjeme i kosu te je ostavite 20 minuta. Isperite kosu šamponom. Ovaj je pripravak dobar protiv ispadanja kose. 

Maska za jače vlasište

Pomiješajte pola manje žličice ruma, žumanjak i dvije žlice maslinova ulja. Utrljajte masku u kosu i ostavite da odstoji tijekom noći. Ujutro isperite ohlađenim čajem od kamilice. 

Pripravak od jogurta i limuna za masnu kosu

Ako vam je kosa masna pomiješajte četiri žlice jogurta, žlicu sode bikarbone i žlicu limunova soka. Smjesu nanesite masirajući je u korijen kose. Nakon 30 minuta isperite i operite kosu šamponom na uobičajen način.

Jeste li majstor ili amater u njezi kose? Saznajte u kvizu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno