Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Daddy i Junior: Zanimljivosti o pit bullovima Cesara Millana

Daddy i Junior: Zanimljivosti o pit bullovima Cesara Millana
3

Cesar Millan veliki je obožavatelj pit bullova, a u Zagrebu možemo očekivati dolazak Juniora. Nasljednika njegovog Daddyja, pit bulla koji je uginuo prije četiri godine

VIDEO

Iako su od njegove smrti prošle četiri godine, a u međuvremenu je nabavio i novog pit bulla Cesar Millan nikad nije, ( a vjerojatno i neće) preboljeti smrt najdražeg ljubimca - psa Daddyja.

Cesarov prijatelj i poslovni partner

Iako ga mnogi nazivaju Cesarovim psom, manje je poznato da je Daddy u početku bio u vlasništvu američkog repera Redmana. 

Poput mnogih ljubimaca poznatih osoba i on je po preporuci došao do Cesara kako bi ga rehabilitirao i čuvao dok pjevač nastupa. Formalno, Cesar je njegov vlasnik postao tek nakon deset godina kad je pas obolio. 

Neformalno, njih dvoje bili su nerazdvojni oduvijek, od kad je pas s četiri mjeseca života došao kod Cesara. Bio je njegov prijatelj, mentor i terapeut.

Daddy je kako sam Cesar ističe od početka bio njegova desna ruka, suradnik u rehabilitaciji pasa različitih veličina i pasmina, posebno onih agresivnih. 

- Čovjeka možete prevariti, ali psa ne - rekao je jednom prilikom Cesar opisujući poslovni odnos s Daddyjem.

Naime, pas mu je pomagao kod sklapanja poslova. Poslovni partneri koji su željeli surađivati s Cesarom prije sklapanja posla morali su doći u njegov Centar za psihologiju pasa. 

Dočekivao ih je tamo Daddy. Ako bi Cesar na njemu primijetio negativnu reakciju od posla ne bi bilo ništa. 

- Nikad nisam imao psa poput njega. Kad su moji klinci, Andre i Calvin bili mali znao sam da ih mogu ostaviti same s njim da se zajedno zabavljaju. Mom sinu pomogao je naučiti hodati, a ako je jedan od dječaka pao pas je odmah bio pored njega, ližući provjeravao da li je sve u redu - objašnjava Cesar svoj odnos s Daddyjem.

Daddy uginuo sa 16 godina

U zasluženu mirovinu otišao je s 14 godina. Bolovao je od karcinoma protiv kojeg se borio kemoterapijama.

Simpatični pit bull svijetlo smeđe boje poznat po mirnom temperamentu i toleranciji uginuo je 19. veljače 2010. u 16. godini života. 

Priča o Junioru

Kao kućni ljubimac naslijedio ga je Junior, također pit bull kojeg vrlo vjerojatno možemo očekivati u Zagrebu

- Kad je došlo vrijeme da uzmem novog pit bulla zajedno s Daddyjem otišao sam kod prijatelja čija se ženka pit bulla okotila. Moju pažnju odmah je privuklo štene, potpuno sivo s malo bijele boje na prsima. Podsjetilo me na Daddyja dok je također bio štene - objašnjava Cesar svoj prvi susret s Juniorom.

Naravno i on prije nego je osvojio Šaptača psima morao je dobiti Daddyjev blagoslov. I dobio ga je.

- Nisam mogao vjerovati kako je sve dobro prošlo. Štene je odmah spustilo glavu, pokorno dopuštajući da ga Daddy ponjuši. Ubrzo štene ga je počelo slijediti, a Daddy ga je prihvatio. Bilo je to kao da mi je rekao: 'On će bit jednako dobar kao ja' - nastavlja Cesar.

Dodaje kako je Daddy od prvog dana svog nasljednika učio svemu što zna kako bi postao njegova dostojna zamjena. Primijetio je to i Cesar Millan koji kaže da je Junior poput svog psećeg mentora miran i pokazuje zrelost kod rehabilitacije drugih, posebno agresivnih pasa. 

Dio njegovog umijeća moći ćete vidjeti i u Zagrebu.

Do tog trenutka pozivamo vas da pratite zanimljivosti o Cesaru Millanu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode